Vakantie Nazareth

Het eens zo onbetekenende Nazareth is vandaag de dag een wereldberoemde plaats, die veel bezocht wordt tijdens een vakantie in Israël. Nazareth ligt in het noorden van Israël, vlakbij het Meer van Galilea. De stad heeft een gemixte bevolking: er wonen joden, christenen en moslims. Doordat Jezus in Nazareth opgroeide, is de stad erg geliefd onder pelgrims. Het is dan ook een belangrijke Bijbelse plaats in Israël, waar veel te zien is tijdens een vakantie. De mix van heiligdommen, geschiedenis en godsdienst maakt een vakantie Nazareth onvergetelijk.

Vakantie Israël boeken? Bekijk de aanbiedingen van Tui!

Vakanties Israël

Nazareth in de Bijbel

Nazareth, Bijbelse plaatsen, vakantie in IsraëlHet kleine dorpje Nazareth heeft in de Bijbel een grote rol gespeeld. Hier vertelde de engel Gabriël aan Maria dat ze zwanger zou worden van Jezus. In Lukas 2 staat beschreven hoe Jozef en Maria vanuit Nazareth naar Bethlehem reizen voor de volkstelling. In Bethlehem, in Zuid-Israël, werd Jezus geboren. Vanuit Bethlehem vluchtte het gezin naar Egypte en keerde later terug om in Nazareth te gaan wonen. Hierdoor werd hij ook wel ‘Jezus de Nazarener’ genoemd en er werd de profetie vervuld. Ook heeft Jezus in de plaatselijke synagoge gepreekt. Jezus is dus opgegroeid in Nazareth, het is een bijzondere ervaring om deze stad te bezoeken tijdens je vakantie in Israël.

Ontdek Nazareth tijdens je vakantie

Ontdek het dorpje Nazareth en ontdek de rijke Bijbelse historie tijdens een vakantie in Israël. Boek een reis bij de christelijke reisorganisatie Goed Idee Reizen. Bekijk het aanbod vakanties.

Vakantie Nazareth – bezienswaardigheden

Doordat Jozef, Maria en Jezus een groot deel van hun leven hebben doorgebracht in Nazareth, zijn er veel plaatsen aangewezen die in Bijbelverhalen voorkomen. Op deze plaatsen, die voor veel mensen heilig zijn, staan vaak kerken of andere religieuze bouwwerken. Hieronder vind je de bezienswaardigheden die je kan bezoeken tijdens je vakantie in Israël.

Basiliek van de Aankondiging

Basiliek van de Aankondiging, Bijbelse plaatsen, vakanties in IsraëlDe Basiliek van de Aankondiging is een schitterend wit gebouw dat uitkijkt over het stadje. Je ziet het bouwwerk al van ver en is te herkennen aan de indrukwekkende toren. De Basiliek van de Aankondiging is een rooms-katholieke kerk en de grootste in het hele Midden-Oosten. Op deze plaats zou de engel Gabriël aan Maria verteld hebben dat ze zwanger zou worden. Een andere plek die hiervoor wordt aangewezen is de Kerk van St. Gabriël, ook zeker een bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens je vakantie.

Kerk van de Synagoge

De Kerk van de Synagoge staat op de plek waar in de tijd van Jezus de lokale synagoge was. Hier heeft hij geleerd en met mensen over de Bijbel gesproken. Het idyllische, stenen kerkje is gebouwd door de christelijke gemeenschap, een must-visit tijdens je vakantie in Israël.

Kras reizen

Kras is een bekende reisorganisatie met zeer veel ervaring. Ze hebben een ruim aanbod aan vakanties naar Israël. Boek jouw reis naar Nazareth bij Kras!

Naar Kras reizen

Kerk van st. Jozef

Kerk van st. Jozef , Bijbelse plaatsen, vakantie in IsraëlOp de plaats waar de Kerk van st. Jozef staat, stond vermoedelijk de werkplaats van de timmerman Jozef. Deze prachtig gedecoreerde, rooms-katholieke kerk is gebouwd op de ruïnes van oudere kerken. Een echte bezienswaardigheid!

Jezus Trail

De ‘Jezus Trail’ is een 65 kilometer lange wandelroute door Galilea in het noorden van Israël. De route loopt onder andere door Nazareth naar Kapernaüm aan het Meer van Galilea. Wanneer je deze pelgrimsroute wandelt ontdek je een groot aantal plaatsen waar Jezus is geweest. Een verrijkende ervaring tijdens je vakantie in Israël!

Nazareth Village

Nazareth Village, vakantie in Israël, Bijbelse plaatsenIn het bijzondere Nazareth Village is het dorp van 2000 jaar geleden nagebouwd. Je ziet er huizen, dieren en voorwerpen in de stijl van Jezus’ tijd. Er lopen mensen in traditionele kleding, er worden oude ambachten uitgeoefend en je leert veel over Israël en het leven van Jezus. Een bezoek aan Nazareth Village neemt je op een fascinerende manier mee in het verleden van Israël. Een bezienswaardigheid die je zeker wilt bezoeken tijdens je vakantie.

Naast bovenstaande bezienswaardigheden is er nog veel meer te bewonderen uit de geschiedenis van Israël. De Kerk van Jezus de Adolescent, de markt, verschillende moskeeën en de Mensa Christi Kerk zijn een greep uit de vele bezienswaardigheden in Nazareth die een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie.

Op vakantie naar Nazareth? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisorganisaties

Waar ligt Nazareth?

Nazareth ligt in het noorden van Israël. Bekijk op onderstaande kaart waar Nazareth ligt.

photo by: LehavaNazareth, seetheholyland, Shlevich, Jones

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world