Vakantie Jeruzalem

Witte huisjes met rode daken, religieuze bouwwerken met gouden koepels en prachtige monumenten: ja, je bent in Jeruzalem. De Heilige Stad heeft zoveel te bieden, dat je er een hele vakantie genoeg te doen hebt. Jeruzalem is een van de oudste steden ter wereld en ligt in het midden van Israël. De stad is te verdelen in twee gebieden. Oost-Jeruzalem ligt in Palestina, op de Westelijke Jordaanoever. In dit deel van Jeruzalem ligt de Oude Stad met een Joodse, een Armeense, een Islamitische en een Christelijke wijk. West-Jeruzalem ligt in Israël en is moderner dan Oost-Jeruzalem.

Vakantie Israël boeken? Bekijk het vakantie aanbod van 333Travel!

Jeruzalem bezoeken, IsraëlDe stad speelt een belangrijke rol in het Jodendom, Islam en het Christendom. Veel plaatsen in Jeruzalem worden door de aanhangers van deze religies als heilig beschouwd. Tijdens een bezoek aan Jeruzalem in Israël kijk je je ogen uit. Er is veel te zien op het gebied van geschiedenis, cultuur en godsdienst. Door de mix van nationaliteiten is ook het aanbod aan restaurants en cafés erg veelzijdig. Tijdens een wandeling door deze Heilige Stad raak je gegarandeerd onder de indruk.

Vakantie Jeruzalem: De oude stad

In de Oude Stad in Oost-Jeruzalem zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden. Je komt in de Oude Stad via de Jaffa Poort, de belangrijkste ingang.

Toren van David

Jeruzalem, Toren van David, IsraëlNaast de Jaffa Poort bij de Oude Stad staat een indrukwekkende citadel met een toren die uitkijkt over Jeruzalem: de Toren van David. Om de citadel staan muren die vroeger de Toren van David moesten beschermen. Vandaag de dag is er een museum gevestigd waar door middel van licht- en geluidshows op een bijzondere manier over de geschiedenis van Israël verteld wordt.

Klaagmuur

Een van de bekendste monumenten binnen de Oude Stad is de Klaagmuur. Hier bidden de Joden, mannen en vrouwen gescheiden. Het bidden bij de Klaagmuur is bijzonder om te zien. De biddende Joden zijn veelal traditioneel gekleed en de mannen dragen keppeltjes, een joods hoofddeksel. Ook voor mannelijke toeristen zijn de keppeltjes verplicht. De Joden steken briefjes met gebeden in de Klaagmuur, deze worden tweemaal per jaar verzameld en begraven op de Olijfberg.

Via Dolorosa

De Via Dolorosa is de weg die Jezus liep naar de plaats waar hij gekruisigd werd. Wanneer je langs de Via Dolorosa loopt, zie je langs de weg 14 punten waar uitleg te vinden is over de kruistocht. De Via Dolorosa leidt je langs smalle straatjes in de Oude Stad naar de Heilige Grafkerk.

Heilige grafkerk

Jeruzalem, Heilige Grafkerk, IsraëlDe Heilige grafkerk is een katholieke kerk in de Oude Stad. De kerk wordt ook wel de Kerk van de Wederopstanding genoemd en is erg populair onder bezoekers en pelgrims. De Heilige Grafkerk is gebouwd op Golgotha, de Schedelberg, waar Jezus zou zijn gekruisigd en begraven. Vanbinnen is de Heilige Grafkerk rijkelijk versierd. De Heilige Graftombe waar Jezus begraven zou zijn is hier te vinden.

Tempelberg

De Tempelberg is een heilige plek in de Oude Stad voor alle gelovigen in Jeruzalem. De Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee van de moslims zijn hier gevestigd, twee prachtige bouwwerken die zeer de moeite waard zijn. Voor de Joden is de Tempelberg van belang omdat hier vroeger de tempel stond die ze graag willen herbouwen. Voor Christenen is de Tempelberg belangrijk omdat Jezus hier vaak is geweest. Ook de geschiedenis waarin Abraham zijn zoon Izak moest offeren op de Tempelberg, maakt de berg van grote waarde voor het Jodendom en Christendom. Kortom, een bezoek aan de Tempelberg in de Oude Stad tijdens je vakantie in Israël is een echte aanrader.

&Olives Travel

De reisorganisatie &Olives Travel is een typische Israël specialist met veel ervaring (45 jaar). &Olives Travel organiseert verschillende type reizen, zoals zonvakanties, flydrives, stedentrips en rondreizen. Ook is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Boek je reis naar Jeruzalem met Isropa.

Vakantie Jeruzalem: De nieuwe Stad

De ‘Nieuwe Stad’ ligt in West-Jeruzalem, het gedeelte dat bij Israël hoort. Hier zijn net als in de Oude Stad historische hoogtepunten te bewonderen, maar je kunt er ook terecht om te winkelen of te terrassen.

Holocaustmuseum

Holocaustmuseum, Yad Vashem, Jeruzalem, IsraëlTijdens je vakantie in Israël mag het Holocaustmuseum niet ontbreken op je lijstje. Dit Holocaustmuseum, wat Yad Vashem wordt genoemd, laat zien wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Het Holocaustmuseum geeft de miljoenen Joden die vermoord zijn een naam. Een bezoek aan het Holocaustmuseum kan erg heftig zijn, houd hier dus rekening mee.

Israël Museum

Liefhebbers van geschiedenis en archeologie kunnen in het Israël Museum hun hart ophalen. In het Israël Museum is van alles te zien over kunst, opgravingen en Bijbelse historie. De wereldberoemde Dode Zee rollen worden tentoongesteld in het Israël Museum, hierop staan de oudste Bijbelteksten ter wereld.

Olijfberg

Olijfberg, Jeruzalem, IsraëlNaast Jeruzalem ligt de Olijfberg, die wereldberoemd is doordat Jezus hier heeft gebeden voor zijn kruisiging. Vanaf de Olijfberg heb je een schitterend uitzicht over de Heilige Stad en het landschap van Israël. Hier kan je even bijkomen van alle drukte. Onderaan de Olijfberg ligt de Hof van Getsemane, hier werd Jezus verraden. In Getsemane kan je heerlijk wandelen in de schaduw van de eeuwenoude olijfbomen. Vlakbij ligt ook het mooie Kidrondal.

Winkelen

In Jeruzalem kun je op veel plaatsen winkelen en marktjes bezoeken. De souks in de Islamitische en Joodse Wijken zijn leuk om te ontdekken, je kunt hier terecht voor souvenirs en allerlei handgemaakte producten. Het moderne winkelgebied, waar grote winkelketens zijn gevestigd, ligt in de Nieuwe Stad. Het overdekte winkelcentrum Malha Mall is een echte aanrader voor shopliefhebbers.

Ervaar de culturele hoogtepunten van Jeruzalem

Ontdek de heilige stad vol indrukwekkende bezienswaardigheden, culturele hoogtepunten en Bijbelse sporen. Bekijk het aanbod vakanties naar Jeruzalem van 333Travel.

Uitgaan

Naast eeuwenoude tradities en culturen kent Jeruzalem in Israël ook een bruisend nachtleven. In de stad is een groot aantal nachtclubs en discotheken te vinden, waar je tot in de late uurtjes kunt feesten. Vooral in Ben Yehuda is het erg gezellig, hier liggen veel cafétjes waar je heerlijk kunt terrassen. In deze buurt zijn veel hippe tentjes te vinden waar je kunt genieten van allerlei soorten muziek en dans.

Plattegrond van Jeruzalem

photo by: fscc102599, israelphotogallery, israeltourism, israeltourism, Taylor

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s