Safed

Het charmante Safed ligt in het noorden van Israël, vlakbij het Meer van Galilea, Naharia en Akko. Safed ligt maar liefst op 900 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen stad in Israël. Hierdoor kent de stad duidelijk twee seizoenen: een zonnige zomer en een sneeuwrijke winter. Samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias hoort Safed bij de vier heilige steden van Israël. Tijdens je vakantie in Israël is hier veel te zien. Je komt er eeuwenoude ruïnes, schitterende wijken, gezellige straatjes en prachtige bouwwerken tegen. Lees hier wat je niet mag missen in je vakantie!

Vakantie Israël boeken? Bekijk de aanbiedingen van Tui!

Geschiedenis

Safed geschiedenis, vakantie in IsraëlDe stad is rond het jaar 66 gesticht en wordt genoemd in de Talmoed, een van de belangrijkste geschriften van het Jodendom. Safed was een belangrijke verdedigingsplaats in het verleden, daarom werd het stadje versterkt met forten. Ook in de Kruisvaardersperiode speelde Safed een grote rol. In de twaalfde eeuw werden er door de Kruisvaarders en Tempeliers kastelen en verdedigingswerken gebouwd en er was een voortdurende strijd. Later werd het stadje overheerst door Mammelukken, Ottomanen, Egyptenaren en door het Britse Mandaat.

Vandaag de dag wonen er veel immigranten in de stad. De komst van migranten in Safed begon al in 1492 toen veel Spaanse Joden het land ontvluchtten vanwege de Reconquista. Tussen 1990 en 2000 werden veel Russische en Ethiopische Joden toegelaten in de stad. Dit zorgt voor een jonge, kleurrijke gemeenschap die voornamelijk uit Joden bestaat.

&Olives Travel

De reisorganisatie &Olives Travel is een typische Israël specialist met veel ervaring (45 jaar). &Olives Travel organiseert verschillende type reizen, zoals zonvakanties, flydrives, stedentrips en rondreizen. Ook is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Boek je reis naar Israël met &Olives Travel.

Bezienswaardigheden

Safed bezienswaardigheden, vakantie in IsraëlIn het sfeervolle Safed is veel te zien tijdens een vakantie in Israël. De stad staat bekend om de jonge en kunstzinnige sfeer die er hangt en die je zeker zult ervaren in je vakantie. Een wandeling door de stad laat je kennismaken met de sfeer, de kleine, stenen huisjes en de schilderachtige begroeiing. Afhankelijk van het klimaat zijn er ook veel leuke uitjes in Safed: ’s zomers kan je genieten van de warmte en allerlei outdooractiviteiten, ’s winters kan je er skieën, snowboarden en de besneeuwde bergen ontdekken. Hieronder vind je een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie!

Kunstenaarswijk

Een van de leukste bezienswaardigheden is de Kunstenaarswijk, hier zijn veel kunstenaars als glasblazers, wevers, kaarsenmakers en hun ateliers te vinden. De schitterende, oude huizen en de idyllische straatjes maken een wandeling door de Kunstenaarswijk een ervaring om nooit te vergeten. Door de vrije, mystieke sfeer die er hangt is de Kunstenaarswijk tijdens je vakantie in Israël zeker een bezoekje waard.

Ontdek de mooiste plekken van de stad Safed tijdens je vakantie in Israël

Boek je reis

Ruïnes

ruines Safed, vakantie in IsraëlUit de tijd van de Kruisvaarders is nog veel te zien in Safed. De resten van deze periode zijn te vinden in het centrum van de stad. Hier liggen ruïnes die veel vertellen over de geschiedenis van Israël en Safed. De bekendste ruïne is die van het eens zo machtige fort dat uitkeek over de omgeving, ook bekend als de Citadel. Een must-visit tijdens je vakantie in Israël!

Synagogen

In Safed zijn tijdens je vakantie in Israël veel synagogen te bewonderen, die veel vertellen over de cultuur en levenswijze in Israël. Dit Joodse aanzicht is niet weg te denken uit de stad en is zeker een bezoekje waard. In de 16e eeuw kwamen veel kabbalisten, geleerden in mystieke Torah-interpretaties, naar de stad. Dit heeft een stempel nagelaten in de vorm van de schitterende synagogen. De mooiste synagogen zijn de Yossie Bennea-synagoge, de Ari-synagoge en de Hakel Tapuhin-synagoge.

Joodse wijk

Smalle straatjes, eeuwenoude panden en prachtige synagogen: je bent in de Joodse wijk van Safed. Tijdens een wandeling door deze bijzondere wijk ervaar je de heilige sfeer die de stad kenmerkt. Tegelijk is het ook een reis in het verleden van Safed, er staan huizen die uit de 16e eeuw stammen! Een bezoekje aan de Joodse wijk mag niet ontbreken in je vakantie!

Plattegrond Safed

photo by: israeltourism, Jones

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s