Nahariya

De zonnige badplaats Nahariya, ook wel Naharia genoemd, ligt in het hoge noorden van Israël en is de meest noordelijk gelegen kuststad van het land. Vlakbij liggen de plaatsen Akko, Haifa en het Meer van Galilea. Tijdens een vakantie in Israël is Naharia zeer de moeite waard. De stad staat voor ontspanning, rust en een gezellige sfeer. De schitterende omgeving van Israël en de vriendelijke bevolking maken een bezoek aan Nahariya tijdens je vakantie in Israël tot een onvergetelijke ervaring. Lees hier wat je niet mag missen in je vakantie!

Vakantie Israël boeken? Bekijk het vakantie aanbod van 333Travel!

Geschiedenis Naharia

Naharia, vakantie in Israël, zee, strandIn 1934 werd de stad Naharia in Noord-Israël opgericht door Joodse immigranten uit Duitsland die op tijd aan de oorlog konden ontsnappen. Het land werd gekocht van een Arabische landeigenaar en de stad werd ontworpen. In het begin richtten de inwoners zich op landbouw, later bleek dit niet voldoende om in het levensonderhoud te voorzien. De inwoners focusten zich daarna vooral op toerisme in Israël, dat door de fascinerende omgeving en de schone stranden opkwam. In de jaren ’50 kwamen er veel immigranten naar Naharia, wat zorgde voor een diverse bevolking. In de jaren ’70 en eenmaal in 2006 waren er terroristische aanslagen vanuit het buurland Libanon, waarbij een aantal doden vielen.

Naharia uitzicht, ontdekkingstocht, vakantie in IsraëlOp ontdekkingstocht in Nahariya

Tijdens je vakantie in Israël is er veel te ontdekken, zo ook in Naharia. Wanneer je deze stad bezoekt ben je omgeven door weelderige natuurgebieden, adembenemende uitzichten en moderne bouwwerken. Wanneer je door de stad loopt ervaar je de mediterrane sfeer door de wuivende palmbomen, de witte huizen en de frisse zeewind. Tijdens een bezoek aan Naharia in je vakantie ervaar je het vakantiegevoel pas écht. Daarnaast staat deze stad symbool voor innovatie: er zijn veel grote merken en ondernemers te vinden.

&Olives Travel

De reisorganisatie &Olives Travel is een typische Israël specialist met veel ervaring (45 jaar). &Olives Travel organiseert verschillende type reizen, zoals zonvakanties, flydrives, stedentrips en rondreizen. Ook is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Boek je reis naar Israël met &Olives Travel.

Bezienswaardigheden Naharia

In het sfeervolle Naharia zijn veel dingen te zien en te doen tijdens een vakantie. Zo is de Sderot HaGa’aton Boulevard een must-visit in je vakantie. Hier stroomt de Ga’aton-rivier, wat voor een mooi plaatje zorgt. Ook de botanische tuinen, de dierentuin en de gezellige cafeetjes en restaurantjes in de binnenstad zijn zeer de moeite waard. Hier proef je van de sfeer en leer je de locals beter kennen. Hieronder vind je een lijstje van bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie in Israël!

Naharia strand, vakantie in IsraëlHet strand van Naharia

Wat je zeker niet mag missen in Naharia is natuurlijk het strand. De schone, witte zandstranden met veel faciliteiten, speeltuintjes en sportvelden staan garant voor een dagje maximale ontspanning. Vanaf de stranden heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee: zeker bezoeken dus!

Bielefeld Street

In Naharia zijn veel oude, schitterende kerkjes uit vroegere tijden te bewonderen. De kerk aan Bielefeld Street is een van de mooiste, het Byzantijnse kerkje is zeer de moeite waard. De oude kerk laat christelijke invloed én eeuwenoude kennis zien. De schitterende mozaïekvloer in maar liefst 17 kleuren is hier een voorbeeld van. Ook zijn er schilderingen die je een kijkje geven in het verleden van Israël.

Geniet van een ontspannen vakantie in Naharia in Israël

Boek je reis

Outdooractiviteiten

Naharia duiken, vakantie in IsraëlDe omgeving van Naharia leent zich uitstekend voor allerlei outdooractiviteiten zoals duiken, fietsen en wandelen. Voor fiets- en wandelliefhebbers is Naharia tijdens een vakantie in Israël dan ook de ideale bestemming. Ook liefhebbers van duiken kunnen hier hun hart ophalen. In het heldere water ontdek je dit charmante kuststadje op een heel andere manier. Ook is er een oud wrak waar duikers op ontdekkingstocht kunnen gaan.

Ritje door de stad

Wanneer je op een leuke manier de gezellige binnenstad wilt ontdekken, kan dat met een koetsrit of met een treintje. De vele, mooie gedecoreerde koetsen in het centrum zijn kenmerkend voor Naharia en rijden je door de stad of langs het strand. Het treintje maakt een rondrit door het centrum en langs het strand, erg leuk voor in je vakantie!

Beit Liberman

In het Beit Liberman, ook wel het Liberman House genoemd, is het Naharia Historisch Museum te vinden. Hier ontdek je alles over het verleden van de stad en de geschiedenis van Israël. Op die manier leer je de charmante stad nog beter kennen!

Plattegrond Nahariya

photo by: Jeff, Wikimedia, MaorX, Sandler

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s