Vakantie Caesarea Israël

Het historische Caesarea, dat ook wel Caesarea Maritima wordt genoemd, ligt aan de Middellandse Zee in het noordwesten van Israël. In Caesarea zijn veel opgravingen gedaan, waardoor er schitterende ruïnes te bewonderen zijn. De ruïnes geven een uniek kijkje in de geschiedenis en cultuur van Israël. Tijdens een bezoek aan deze bijzondere stad raak je ongetwijfeld onder de indruk van de schitterende bouwwerken, die je meenemen naar het verleden van Israël. Naast het ontdekken van cultuur en geschiedenis kan je in Caesarea ook heerlijk ontspannen, bijvoorbeeld op een van de prachtige stranden.

Vakantie Israël boeken? Bekijk de aanbiedingen van Tui!

Vakantie Caesarea – geschiedenis

Caesarea is ontstaan uit een klein havenstadje, dat bekend stond als Strato’s Toren. Rond het jaar 20 voor Christus begon de toenmalige koning Herodes van Israël met het uitbreiden van de stad. Hij vernoemde Strato’s Toren naar de Romeinse keizer Caesar Augustus. Onder leiding van Herodes bouwden de beste architecten in Israël indrukwekkende tempels, badhuizen, paleizen, de haven en het bekende amfitheater. Caesarea werd een van de mooiste havensteden uit die tijd.

Na de dood van Herodes werd de stad door zijn schoonheid een residentie van de Romeinen. De stadhouder Pontius Pilatus heeft ook in Caesarea gewoond. Dit is onder andere bewezen door de wereldberoemde steen waarin zijn naam gegraveerd staat. In de 12e eeuw kwam de stad in handen van de Kruisvaarders en in de eeuw erna bouwde Lodewijk IX van Frankrijk een muur om de stad. Kort daarna werd de stad veroverd door Egypte en compleet verwoest.

Ruïnes in Nationaal Park

De ruïnes in Caesarea horen bij de belangrijkste van Israël. Ze zijn te vinden in het Caesarea Nationaal Park, waar liefhebbers van geschiedenis en cultuur hun hart kunnen ophalen. In het Nationaal Park zijn o.a. de volgende ruïnes te bewonderen:

Aquaduct

Met dit indrukwekkende aquaduct werd water vanuit de bergen naar Caesarea getransporteerd, zodat de stad voorzien werd van fris drinkwater. Het aquaduct is grotendeels intact en maar liefst 18 kilometer lang!

Paleis van Herodes

In dit paleis bracht Herodes de warme zomermaanden door. Aan de Middellandse Zee is de temperatuur veel aangenamer in vergelijking met de rest van Israël. Het paleis van Herodes was schitterend versierd en bevatte zelfs een zwembad.

TUI reizen

TUI is een bekende allround reisorganisatie met zeer veel ervaring. Ze hebben een ruim aanbod in vakanties naar Israël. Boek je rondreis langs door Israël met TUI!

Boek met TUI

Romeins Amfitheater

Het Romeinse amfitheater is een van de meest bekende ruïnes in Caesarea. In het amfitheater kunnen 3500 mensen en het heeft een schitterende akoestiek. Net als in vroegere tijden worden er regelmatig voorstellingen en concerten gehouden in het amfitheater, een unieke ervaring tijdens je vakantie in Israël!

Renbaan

Op deze indrukwekkende renbaan in Israël werden paardenraces gehouden, waar veel mensen uit de omgeving op afkwamen. De renbaan is ongeveer 60 meter breed en meer dan 200 meter lang. Tegenwoordig worden er af en toe ook paardenraces gehouden op deze baan, waardoor je je even terug in de tijd waant.

Onderwatermuseum

Het onderwatermuseum is een uniek museum: je duikt hier tussen de ruïnes! Tijdens een bezoek aan dit bijzondere museum ontdek je al duikend de ruïnes van muren, straten, bouwwerken en scheepswrakken. Zeer de moeite waard tijdens je vakantie in Israël!

Ontdek de vele bezienswaardigheden van Caesarea

Bezoek de vele bezienswaardigheden van Caesarea in Israël. Bekijk het aanbod vakanties in Israël van &Olives Travel.

Andere indrukwekkende bezienswaardigheden in deze historische plaats zijn de ruïnes van kruisvaardersforten, de Romeinse baden en het museum waar opgegraven voorwerpen tentoongesteld worden. Ook de oude haven is een aanrader om te bezoeken, vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee. Daarnaast wordt in de haven de Caesarea Experience vertoond, een film die de geschiedenis van deze bijzondere plek vertelt.

Ontspanning

Wanneer je na het ontdekken van het Nationaal Park even wilt bijkomen van alle indrukken, kan je ook ontspannen in Caesarea. Doordat het stadje aan de Middellandse Zee ligt, zijn er een aantal schitterende zandstranden waar je heerlijk kan relaxen. Wanneer je liever actief bezig bent aan de kust, kan je zeilen, windsurfen en nog veel meer!

Ook golfliefhebbers zijn hier op het juiste adres. Met het schitterende landschap als decor kan je dagje golfen niet meer stuk. Wanneer je wil genieten van cultuur zijn de concerten en voorstellingen in het amfitheater een must-visit. ’s Avonds is het Romeinse amfitheater verlicht, wat het schouwspel extra sfeer geeft.

Plattegrond van Caesarea Israël

photo by: creisor, Smith, stateofisrael, stateofisrael

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s