Vakantie Ashkelon Israël

Het zonnige Ashkelon, dat ook vaak Asjkelon wordt genoemd, ligt aan de Middellandse Zee in het westen van Israël. In de nabije omgeving van de stad liggen Jeruzalem, Tel Aviv, de Gazastrook en de Negev woestijn. De stad vol historie en cultuur heeft bezoekers veel te bieden. Door de vele bezienswaardigheden en activiteiten die er te doen zijn, is de stad erg populair tijdens een vakantie in Israël.

Vakantie Israël boeken? Bekijk de aanbiedingen van Tui!

Geschiedenis

Askelon, vakantie in IsraëlDoor de vele veroveraars die vroeger in het gebied van Ashkelon heersten, heeft de stad een rijke geschiedenis. Er zijn veel opgravingen gedaan die meer leren over het verleden van Israël, erg interessant voor in je vakantie! De stad werd opgericht door de Kanaänieten, het was een grote stad voor die tijd. De nederzetting was ommuurd en had een goede watervoorziening. Later werd de stad veroverd door de Filistijnen, waardoor Ashkelon een van de vijf belangrijke steden van de Filistijnen werd, net zoals Ashdod. De inwoners van Israël veroverden de stad op de Filistijnen. Ook Egypte had veel te zeggen over de stad en er werd onderling veel gehandeld. De Babyloniërs veroverden en verwoestten de stad onder leiding van Nebukadnezar.

Toen de Romeinen hun rijk uitbreidden werd Askelon weer een levendige havenstad. In de Middeleeuwen speelde de stad een grote rol tijdens de kruistochten, het was een strategisch gelegen stad. Ashkelon bleef Arabisch en werd later zelfs nogmaals verwoest.  Arabische inwoners herbouwden de stad en het kreeg de naam Al-Majdal. In de Arabisch-Israëlische Oorlog was de stad van groot strategisch belang. Toen Ashkelon door Israël bezet werd, vluchtte de bevolking naar de Gazastrook.

Askelon in de Bijbel, vakantie in IsraëlAshkelon in de Bijbel

Tijdens een vakantie in Israël is de Bijbelse geschiedenis overal voelbaar, zo ook in Ashkelon. Deze eeuwenoude stad wordt een heel aantal keer in de Bijbel genoemd. De naam komt voor in vele profetieën (onder andere Amos 1:8, Zacharia 9:5, Jeremia 25:20) en in verhalen. In het bekende verhaal van de sterke Simson worden 30 mannen uit Ashkelon door hem doodgeslagen met een kaakbot. Ze hadden hem verraden door oneerlijk een antwoord te verkrijgen op het door Simson gegeven raadsel (Richteren 14). In het culturele centrum van de stad zijn muurschilderingen te bewonderen over deze geschiedenis.

Ontdek de Bijbelse sporen tijdens een vakantie in Ashkelon

Geniet van de zonnige badplaats Ashkelon tijdens een vakantie en ontdek de Bijbelse historie. Boek je christelijke reis bij Tui en ontdek de vele bezienswaardigheden in Israël.

Ashkelon Israël – Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie in Israël is een bezoek aan Ashkelon meer dan de moeite waard. Het nationale park, de schitterende uitzichten op de Middellandse Zee en nog veel meer bezienswaardigheden maken de stad een must-visit in je vakantie. Hieronder staan de meest bijzondere plaatsen voor in je vakantie op een rijtje:

Tel Ashkelon

Opgravingen Askelon, Tel, vakantie in IsraëlEeuwenoude stadsmuren, indrukwekkende beelden en een reis naar het verleden: dat is wat je tegenkomt wanneer je Tel Ashkelon bezoekt. Bij deze Tel zijn bijzondere opgravingen te vinden van de oude stad, het is niet voor niets een nationaal park van Israël! De gevonden resten zijn bij de Tel en in musea te bewonderen. Must-see in je vakantie!

Getto Museum

Het Museum over het Getto van Warschau geeft je inzicht in het gruwelijke verleden van de Holocaust. Het Getto van Warschau in Polen was het grootste getto, hier vond ook een grote opstand plaats. Het museum is een bezienswaardigheid die zeer de moeite waard is in je vakantie.

Strand

Doordat Ashkelon aan de Middellandse Zee ligt, kan je tijdens je vakantie ook genieten van een dagje strand! De zonnige badplaats met ruisende palmbomen heeft alles in huis voor totale ontspanning. Een uitje geschikt voor jong en oud!

Op vakantie naar Ashkelon? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisorganisaties

Romeinse Grafkamer

Wanneer je na een dagje strand zin hebt om meer geschiedenis te ontdekken, is de bekende Romeinse Grafkamer vlakbij. Deze grafkamer komt uit de 3e eeuw en leert veel over de geschiedenis van Israël. De Romeinse Grafkamer is beschilderd en zeker een bezoekje waard in je vakantie.

Oude haven

De haven van de stad is de place-to-be wanneer je wil genieten van betoverende uitzichten en gezelligheid. In de sfeervolle haven zie je het komen en gaan van de bootjes en geniet je van de frisse zeewind. Wanneer je houdt van een hapje eten met de zee als achtergrond zijn de cafeetjes hier echte aanraders voor je vakantie!

Plattegrond Ashkelon Israël

photo by: Rozen, Scott, King, Cate

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s