Vakantie Arad in Israël

De populaire stad Arad ligt in het zuidoosten van Israël, vlakbij de Dode Zee, Hebron en Jeruzalem. Tijdens een vakantie Arad in Israël is er veel te bewonderen. De stad is beroemd geworden door de opgravingen van een eeuwenoude tempel en andere ruïnes, die veel vertellen over de geschiedenis van Israël.

Vakantie Israël boeken? Bekijk de aanbiedingen van Kras!

Kras

Ook de omgeving met woestijnen, meren en andere bezienswaardigheden is zeer de moeite waard. Kortom, Arad is een must-visit tijdens je vakantie in Israël.

Moderne stad

Het nieuwe Arad is gesticht in 1962 door jonge inwoners van Israël, hiermee werd de stad een van de eerste geplande steden van Israël. De bevolking in Arad is erg divers, er wonen veel immigranten en allerlei verschillende joodse groeperingen. Er is veel industrie in de stad, maar wel schone. Het industrieterrein stoot geen vervuilende stoffen uit. Daarnaast leven veel mensen in Arad van het toerisme. Door het Arad Festival en de vele bezienswaardigheden bezoeken vele mensen deze bijzondere stad tijdens hun vakantie in Israël.

Tel Arad

Tel Arad, vakantie in IsraëlHet oude Arad wordt Tel Arad genoemd en ligt vlakbij de nieuwe stad. Tel Arad was erg strategisch gelegen en komt een aantal keer in de Bijbel voor. Toen de Israëlieten het Beloofde Land wilden binnengaan hield de koning van Arad ze tegen, vervolgens werd de stad veroverd (Numeri 21). Daarnaast wordt Arad met veel andere oude steden in het Oude Testament genoemd. Door vondsten en opgravingen werd duidelijk dat Arad waarschijnlijk al in 2000 voor Christus bestond. Later in de geschiedenis van Israël, in de Byzantijnse periode, werd de stad een bisdom van de Roomse Kerk.

De bijzondere opgravingen in Tel Arad hebben ervoor gezorgd dat het stadje bekend werd. Tel Arad is daarom een van de nationale parken in Israël, zeker een bezoekje waard in je vakantie. In Tel Arad zijn onder andere huizen, een fort en gebruiksvoorwerpen gevonden. De meest indrukwekkende opgraving is die van een Joodse tempel, waarvan het heilige der heiligen nog intact is. Ook is er een scherf met oude inscripties over Israël gevonden, die zeer waarschijnlijk ouder zijn dan de Dode Zee rollen van Qumran.

WTC logo

WTC.nl

Zoek en vergelijk eenvoudig een voordelig vliegticket naar één van de luchthavens in Israël. Vergelijk de verschillende luchthavens in Israel via WTC en het beste vliegticket.

Boek je ticket

Vakantie Arad – bezienswaardigheden

Naast de fascinerende opgravingen die veel leren over de geschiedenis van Israël is er nog meer te zien in je vakantie. Door de mix van modern en oud én de schitterende omgeving kan je tijdens je vakantie veel afwisselen als het gaat om bezienswaardigheden. Hieronder vind je een aantal plaatsen die je niet mag missen tijdens je vakantie!

Negevwoestijn

Voor een woestijnvakantie ben je in Arad op de juiste plek: het stadje is omgeven door woeste, uitgestrekte woestijnlandschappen. De prachtige Negevwoestijn ligt op een steenworp afstand en biedt bezoekers de ultieme woestijnervaring. De indrukwekkende heuvels, de verscheidenheid aan kleuren en de woestheid van het landschap maken de Negevwoestijn een must-visit tijdens je vakantie in Israël.

Arad Park

In de groene omgeving van Arad Park, dat ook wel Ran Grove wordt genoemd, kan je even bijkomen van de drukte in de stad. Het park is ideaal voor een zonnige picknick, dus vergeet niet om hapjes en drankjes mee te nemen tijdens je bezoek. Een ontspannen tussenstop tijdens je vakantie!

Woestijn van Judea

In dit fascinerende natuurgebied moeten liefhebbers van woestijnen ook zeker een kijkje nemen. De verlatenheid in combinatie met het indrukwekkende, grillige landschap maken de Woestijn van Judea uniek! Tijdens je vakantie in Israël is deze woestijn een echte aanrader: je hebt er schitterende uitzichten en na de regenval zijn er kleurrijke bloemen te bewonderen.

Yatir Forest

Het Yatir Forest is een groot bos vlakbij Arad, naast de Negevwoestijn. Yatir Forest is het grootst aangeplante bos in Israël, het is als een groene oase bij de woestijn. Er hangt een heerlijk klimaat, zodat je kan bijkomen van de hitte in de woestijnen van Israël. De groene bomen, de heerlijk geurende bloemen en het prachtige landschap maken een bezoek aan Yatir Forest in je vakantie zeer de moeite waard.

Op vakantie naar Arad? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisorganisaties

Massada

Vlakbij de Dode Zee ligt de wereldberoemde Massada, een plek die je tijdens je vakantie in Israël zeker moet bezoeken. In het fort, dat op een hoge rots is gevestigd, verschanste een groep Joden zich die zich verzetten tegen de Romeinen. Toen ze de strijd aan het verliezen waren, pleegden ze massaal zelfmoord, ze wilden geen gevangen zijn. Deze bijzondere geschiedenis maakt een bezoek aan Massada in je vakantie erg indrukwekkend.

Naast de bovengenoemde bezienswaardigheden is er nog veel meer te ontdekken in dit deel van Israël tijdens je vakantie. Langs veel van deze mooie plaatsen loopt de Israël National Trail, een lange wandelroute langs de meest bijzondere plaatsen in Israël. Een bezoek aan de Dode Zee, de vele parken en het bruisende Arad Festival is ook de moeite van het bezoeken waard. Kortom, je raakt tijdens je vakantie Arad nooit uitgekeken!

Plattegrond Arad

photo by: Deroravi, yeowatzup, israeltourism, Golgher

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world