Ontdek de charme van het havenstadje Akko in Israël!

De eeuwenoude havenstad Akko in Israël is een must-see. Gelegen aan de Middellandse Zee in het noorden van Israël, vlakbij Haifa, vind je deze stad met een rijkdom aan geschiedenis. De oude muren aan zee, zandkleurige bouwwerken en kronkelende paadjes brengen je terug naar een verleden vol veroveringen en historie. Ontdek het oude gedeelte van Akko en daarmee een stukje geschiedenis van Israël. Maar naast opgravingen heeft het veelzijdige Akko nog meer te bieden. Festivals, heerlijk eten en stranden: het sprookjesachtige Akko heeft het allemaal.

Vakantie Israël boeken? Bekijk de aanbiedingen van Tui!

Geschiedenis van Akko

Akko, Israël, ruïnesWanneer je Akko bezoekt tijdens je vakantie in Israël is het misschien lastig voor te stellen dat dit vredige stadje vroeger veel oorlogen heeft gekend. Het was een belangrijke plaats in noord-Israël, het is dan ook vaak veroverd. Onder andere Grieken, Romeinen, Macedoniërs, Makkabeeën en verschillende islamitische legers heersten over de stad. Vervolgens namen de Kruisvaarders de stad in en lieten veel bouwwerken achter. In de 13e eeuw veroverden de Mammelukken Akko, verwoestten de stad compleet en begroeven de resten. De Ottomanen namen daarna Akko in en lieten het verder vervallen. Ook Napoleon Bonaparte heeft geprobeerd om Akko te veroveren, maar slaagde hier niet in.

De veroveraars lieten niet alleen hun stempel achter op de bouwstijl van de stad, maar ook op de naam. De Grieken noemden de stad ‘Ake’, dit betekent genezing. Hercules heeft volgens de Griekse mythen hier geneeskrachtige kruiden gevonden. De Macedoniërs noemden de stad Ptolemais, zo bleef het lang heten. De Kruisvaarders doopten de stad ‘Acre’.

Akko Isräel – bezienswaardigheden

Akko vissershaven, Israël, bootjes, zee

Middeleeuwse forten, zandkleurige huisjes met rode daken, muren waar de golven tegenaan beuken: in Akko zijn ontzettend veel bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn tijdens je vakantie. Het is niet voor niets dat deze eeuwenoude stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De huidige stad zelf is al schitterend om te zien, maar de opgravingen van de begraven stad zijn minstens even indrukwekkend. Hieronder de mooiste bezienswaardigheden in Akko voor je op een rijtje:

Vissershaven

In de schilderachtige vissershaven van Akko moet je zijn geweest tijdens je vakantie. Kleurrijke bootjes, kabbelend water en een schitterend uitzicht is wat je daar krijgt. Met de mooie bouwwerken op de achtergrond is de vissershaven erg geliefd onder fotografen. De vissershaven behoort zeker tot één van de mooiste bezienswaardigheden van Akko!

Op vakantie naar Akko? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisorganisaties

Market Street

Market Street is de oudste route van de stad en werd veel gebruikt door de Kruisvaarders in Israël. Tegenwoordig is hier een levendige markt te vinden in de smalle straatjes waar je van alles kan kopen. Verse vis, souvenirs voor na je vakantie, kruiden, parfum en ga zo maar door. Mede door de gezellige sfeer een echte aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie in Akko.

Citadel

Akko, citadel, ruïnes, Israël, vakantieEen karakteristiek bouwwerk van Akko is de beroemde citadel, een must-see in je vakantie. Deze citadel is gebouwd door de Ottomanen en kijkt uit over de stad. Het bouwwerk deed dienst als fort en later ook als gevangenis. Onder de citadel is de ondergrondse Kruisvaardersstad gevonden. Citadel behoort zeker tot één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Akko.

El Jezzar moskee

De moskee van El Jezzar in Israël is wereldberoemd en niet alleen om het prachtige voorkomen. In de El Jezzar moskee worden drie heilige baardharen bewaard, die tijdens de ramadan aan de moslims getoond worden. Tijdens je vakantie in Israël mag een bezoekje aan dit bouwwerk niet ontbreken, door de mooie opzet is het zeer de een bezienswaardigheid die je wilt zien.

Vakantie Akko – 333Travel

De vele bezienswaardigheden in Akko bekijken? Boek een vakantie naar de eeuwenoude havenstad Akko. Bekijk het aanbod bij 333Travel en vind een reis die bij jou past!

Stadsmuur

Akko, stadsmuur, vakantie in IsraëlDoordat Akko vroeger een vestingstad was die goed verdedigd moest worden, is de bekende stadsmuur gebouwd. Deze schitterende stadsmuur met enkele wachttorens loopt tot in zee, wat zorgt voor een fotogeniek plaatje. Een wandeling langs deze eeuwenoude stadsmuur is een aanrader tijdens je vakantie in Israël!

Ondergrondse Kruisvaardersstad

De opgegraven Kruisvaardersstad is een van de meest bekende bezienswaardigheden in Akko. Onder de citadel ligt het centrum van deze begraven stad. Er zijn eet-, ceremonie- en ziekenzalen die door lange tunnels aan elkaar verbonden zijn. De tunnel was gebouwd door de Ridderorde van de Tempeliers als ontsnappingsroute naar zee. De bekendste zaal is de Ridderzaal, je raakt hier gegarandeerd onder de indruk. Een must-visit tijdens je vakantie in Israël!

Eten, drinken en vermaak

Akko, varen, strand, zee, vakantie in IsraëlWanneer je wilt bijkomen van alle mooie bezienswaardigheden in Akko is het strand van Akko de place-to-be! Met uitzicht op de prachtige Middellandse Zee is ontspanning gegarandeerd. Zwemmen, zonnen, varen en jetskiën kan hier allemaal in je vakantie. Wanneer je vervolgens lekker wil gaan eten, zijn er veel restaurantjes in de buurt. Lokale specialiteiten maar ook westerse gerechten zijn hier in overvloed te vinden. Eten in een van de sfeervolle visrestaurantjes is een must tijdens je vakantie in Akko. De vis die ’s nachts word gevangen ligt de volgende dag op je bord, heerlijk! Wanneer je van humus houdt ben je in Akko op de juiste plek. Hier is het beste humus-restaurant van Israël te vinden in het bekende restaurant Humus Said.

Ook voor mensen die van evenementen houden is de havenstad in Noord-Israël de place-to-be. Jaarlijks worden hier veel festivals gehouden, waaronder het Theather-, Opera-, Harp- en Olijvenfestival. Tijdens deze festivals snuif je op een gezellige manier cultuur tijdens je vakantie in Israël.

Waar ligt Akko – Israël?

De eeuwenoude havenplaats Akko ligt in het noorden van Israël aan de Middellandse zee. Akko ligt 23 kilometer van Haifa. Bekijk op onderstaande kaart waar Akko precies ligt.

photo by: goisraelgermany, paulinazet, Yunker, israeltourism, Schechter

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s