Zonvakantie Israël

Liefhebbers van de zon kunnen tijdens een vakantie in Israël hun hart ophalen. ’s Zomers schijnt de zon er soms wel 12 uur per dag en kan het warmer dan 30 graden worden. Er zijn veel mooie kustplaatsen, meren en steden waar je een heerlijke vakantie kunt houden. Van de Dode Zee tot de Golf van Akaba: overal is weer iets anders te ontdekken. Een zonvakantie in Israël stelt dus nooit teleur! Wanneer je een zonvakantie in Israël gaat plannen, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Hier vind je tips en aanraders voor de perfecte zonvakantie!

Geniet van de zon tijdens een zonvakantie Israël met TUI

Stranden

Zonvakantie in Israël, type vakantie, strandenEen belangrijk onderdeel van je zonvakantie is natuurlijk het strand. Gelukkig heeft het mooie Israël aan stranden geen gebrek. Bij de westelijke grens, de Dode Zee en de Rode Zee vind je schitterende stranden waar je, onder het genot van een verkoelend drankje, maximaal kunt ontspannen. De geluiden van wuivende palmbomen, ruisende wind en de golvende zee zorgen voor totale ontspanning. Wanneer je tijdens je vakantie in Israël de mooiste stranden wilt bezoeken, mag je deze zeker niet overslaan:

Wil je nog meer strandtips voor je zonvakantie? Bekijk dan hier de mooiste stranden in Israël.

Zonvakantie in Israël, type vakantie, EilatZonnige steden

Tijdens je vakantie in Israël heb je veel keus uit allerlei zonnige steden. Langs de kust of juist in het midden van het land: alles is mogelijk. De meest populaire steden voor een zonvakantie liggen in het zuiden en langs de kust van Israël. Dit zijn o.a. Eilat, Ashkelon, Ashdod, Haifa, Tel Aviv en Akko. Maar niet alleen steden langs deze lijn zijn geliefd onder zonliefhebbers. Aan de Dode Zee liggen Ein Gedi, Ein Bokek en Neve Zohar. Bij deze steden zijn veel kuuroorden en wellnesshotels te vinden door de hele kracht van het zoute water. Voor geheel verzorgde zonvakanties in luxe hotels hoef je langs de Dode Zee niet ver te zoeken!

Bezoek de mooiste stranden tijdens je vakantie

Op vakantie naar Israël? Bekijk het vakantieaanbod van 333Travel voor een perfecte zonvakantie!

Veilig zonnen

Naast het helende water van de Dode Zee heeft een zonvakantie in dit gebied nog een groot voordeel: je kunt hier veel veiliger zonnen. Door de filtering van straling door de lucht en de lage ligging richt de zon hier veel minder schade aan. Ook de kans op verbranding is hierdoor veel kleiner! Degenen die tijdens hun zonvakantie in Israël veilig willen zonnen zijn aan de Dode Zee op de juiste plek. Wanneer je niet aan de Dode Zee zont, is het van groot belang om je goed in te smeren. Op alle andere plaatsen in Israël is de zon erg fel en wordt de straling niet gefilterd. Wanneer je maximaal wilt genieten van een onbezorgde vakantie mag zonnebrand met een hoge beschermingsfactor niet ontbreken.

Zonvakantie in Eilat

Een populaire plek voor een zonvakantie in Israël is Eilat. Je kunt er duiken op de mooiste duikplekken ter wereld, heerlijk ontspannen, een bezoekje brengen aan Coral World en ook aan andere watersporten zijn er genoeg mogelijkheden. Naast al deze activiteiten kun je ook heerlijk eten in Eilat en is er een bruisend nachtleven, zo zijn er ook veel strandfeestjes om een heerlijke dag op het strand mee af te sluiten! Lees meer over Eilat.

Zonvakantie in Israël, type vakantie, activiteiten, duikenActiviteiten

Voor degenen die tijdens een zonvakantie niet alleen maar stil kunnen liggen, zijn er ook talloze leuke activiteiten bij het strand en het water. Duiken, snorkelen, varen, jetskiën en beach biken zijn een greep uit de vele activiteiten die hier te doen zijn. Dit maakt een zonvakantie in Israël geschikt voor jong en oud!

All inclusive zonvakantie

Na een dagje strand kun je de dag heerlijk afsluiten in een van de gezellige restaurants en cafés die overal langs het water te vinden zijn. Verreweg de meeste stranden in Israël hebben goede voorzieningen, zodat je je tijdens je zonvakantie nergens druk om hoeft te maken. Wil je nou echt de ultieme relaxte vakantie? Dan is een all inclusive zonvakantie in Israël een geweldige optie. Boek bijvoorbeeld via TUI een heerlijke all inclusive zonvakantie en je hoeft je nergens meer zorgen om te maken.

Boek jouw all inclusive zonvakantie in Israel met TUI

photo by: Reijs, Adereth

Vakantie Israël boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s