Wandelvakantie Israël

Een wandelvakantie in Israël is erg populair. Speciaal voor wandelaars die het Heilige Land te voet willen ondekken, is de Israel National Trail opgezet. De route is 1009 kilometer lang en begint in het meest zuidelijke punt bij Eilat en eindigt in het noorden bij Dan. De wandelroute is erg populair doordat het een uitdagende manier om de mix van het moderne en historische Israël te ontdekken. Veel Joden en toeristen wandelen de Israel National Trail om zo de diversiteit van het land te leren kennen.

Ontdek Israël met & Olives Travel

De reisorganisatie & Olives Travel is een typische Israël specialist met veel ervaring (45 jaar). & Olives Travel organiseert verschillende type reizen, zoals zonvakanties, flydrives, stedentrips en rondreizen. Ook is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Boek je reis naar Netanya met 7 Olives Travel!

Ontstaan

De Israel National Trail is bedacht door Avraham Tamir, een journalist. Hij liep de Appalachian Trail in het oosten van de VS en dit bracht hem op het idee om ook in Israël zo’n route op te zetten. De wandelroute werd geopend in 1995. Het pad wordt onderhouden en gemarkeerd door het Israel Trail Comité. Verder wordt het wandelen van de route ondersteund door de zogenaamde ‘Trail Angels’. Dit zijn mensen die hikers gratis of in ruil voor een tegen dienst eten en onderdak aanbieden. Op die manier maak je tijdens de tocht kennis met locals, wat de wandelervaring een extra dimensie meegeeft!

Route wandelen

De route doorkruist heel Israël en is opgesplitst in meerdere secties. Het duurt ongeveer 45-60 dagen om de Israel National Trail te wandelen. Het pad leidt je langs indrukwekkende gebergtes, in diepe kloven en door weelderige natuurgebieden. Van woestijnen tot moderne steden, je ontdekt het tijdens deze wandelvakantie allemaal. Hieronder vind je de route onderverdeeld in 12 secties:Israel National Trail, pad, vakantie in Israël

 • Naftali bergrug en Ramim kliffen (noorden, Boven-Galilea)
 • Kadesh Lli beek en Yesha fort (noorden, Boven-Galilea)
 • Meron’s beek tot Ein Zeved en Shema ruïnes (noorden, Boven-Galilea)
 • Mount Tabor (noorden, Laag-Galilea)
 • Zippori beek (noorden, Laag-Galilea)
 • Ma’apilim beek (noorden, Karmelgebergte)
 • Shayarot bergketen (midden, bergen van Judea)
 • Yatir ruïnes tot Dragot steengroeve (midden, Negevwoestijn)
 • Mamshit (midden, Negevwoestijn)
 • Mitspe Ramon en Makhtesh Ramon (zuiden, Negevwoestijn)
 • Kisuy beek en Uvda vallei (zuiden, Negevwoestijn)
 • Shkhoret beek (zuiden, Eilatgebergte)

Onder het wandelen

Wanneer je de hele Israel National Trail of delen ervan gaat wandelen, is het belangrijk om met praktische zaken rekening te houden. Hieronder staan een aantal tips die handig zijn voor het wandelen van de INT.

Mitspe Ramon, INT, Israel National Trail, vakantie in IsraëlBeste reistijd

Er zijn twee geschikte seizoenen voor het wandelen van de route. Van oktober tot november en van februari tot mei. In die seizoenen is de natuur op haar mooist en kan je optimaal genieten van het adembenemende landschap.

Kaarten voor wandelen

Er zijn veel gedetailleerde kaarten voor het wandelen beschikbaar, online en in Israëlische boekwinkels. Deze zijn veelal in het Hebreeuws, maar er zijn ook een aantal Engelse edities. Op de kaarten staan de waterbronnen, slaapplaatsen en andere handige informatie voor de wandelvakantie aangegeven.

Zelf de accommodaties boeken voor jouw Israel National Trail?

Jesus Trail

In het noorden van Galilea loopt een 65 kilometer lange route, van Nazareth naar Kapernaüm. Deze route komt langs de belangrijkste plaatsen in Jezus’ leven en laat je tijdens het wandelen de mooiste natuurgebieden zien. Onderweg leer je meer over Jezus leven, een verrijkende tocht!

Israel National Trail natuur, vakantie in Israël

Voedsel en water tijdens wandelen

Het is van groot belang om voldoende voedsel en water mee te nemen tijdens de Israel National Trail, vooral als je door de Negevwoestijn trekt. Naast het zelf meenemen van eten en drinken zijn er ook andere mogelijkheden. Er kan voedsel en water gekocht worden op sommige plaatsen langs de route en bij de zogenaamde ‘Trail Angels’. Ook is het mogelijk om tegen betaling voedsel te laten brengen. Water is te vinden in kleine oases en kraters, op kaarten staat aangegeven waar drinkwater te vinden is tijdens je reis.

photo by: Bartal, Aronshtam

Wandelvakantie Israël boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s