Fietsen in Israël

Een fietsvakantie in Israël is door het schitterende landschap erg populair onder bezoekers. De glooiende, groene hellingen, de woeste natuur en de prachtige uitzichten maken fietsen in Israël dé manier om het land te ontdekken. Fietsen in Israël is geschikt voor jong en oud. Je kunt ervoor kiezen om de hele vakantie te fietsen of om een dagje het land per fiets te leren kennen. Lees hier welke plaatsen je niet mag missen tijdens een fietsvakantie in Israël!

Ga fietsen in Israël en ontdek het Heilige Land!

Boek je reis

Fietsen huren

Een fiets regelen voor je fietsvakantie in Israël kan op meerdere manieren. Je kunt overal in het land fietsen huren, voor een dag of voor een langere periode. Vooral in grotere steden waar veel fietsroutes zijn uitgezet is het huren van fietsen zo gebeurd. Daarnaast zijn er verhuurbureaus in Nederland die ook fietsen verhuren in Israël. Deze kan je voor je vakantie al regelen, zo ben je verzekerd van een fiets en kan je lekker fietsen in Israël. Tenslotte kan je bij sommige vliegmaatschappijen je eigen fiets meenemen voor je vakantie in Israël. Zo kan je op de fiets die je gewend bent genieten van je fietsvakantie in Israël!

Fiets de mooiste route tijdens je vakantie

Fiets rond met Djoser door het Bijbelse landschap van Israël. Van bruisend Tel Aviv fiets je naar de havensteden Haifa en Akko. Daarna fiets je via het meer van Galilea, de Golan-hoogvlakte en de Dode zee naar de heiligdommen van Jeruzalem.

Fietsroutes in Israël

Fietsvakantie Israel, vakantie, fietsenIn het uitgestrekte Israël zijn allerlei soorten fietsroutes te vinden. De routes zijn over het algemeen verdeeld in drie niveaus: makkelijk (geschikt voor families), gemiddeld (voor fietsers met wat ervaring) en moeilijk (alleen voor ervaren bikers). Hieronder vind je een aantal van de mooiste routes voor tijdens je fietsvakantie in Israël.

Noord-Israël

  • Haifa (dagtocht). Een fietstocht door Haifa is zeer de moeite waard tijdens je vakantie. Tijdens het fietsen ben je omgeven door indrukwekkende gebergtes, historische plaatsen en gezellige, gemixte buurten.
  • Galilea (meerdere dagen). Door de regio Galilea loopt een fietsroute die je langs verschillende plaatsen leidt, waaronder door Akko en Monfort. De ongerepte natuurgebieden en de vele sporen die het verleden hier heeft nagelaten maken de vakantie onvergetelijk.

Midden-Israël

  • Tel Aviv (dagtocht). De fietsroute door Tel Aviv laat je op een ontspannen manier kennismaken met deze bruisende, hippe stad. De fietspaden leiden je langs karakteristieke bouwwerken en bieden een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Fietsen in Tel Aviv is populair onder bezoekers. In Tel Aviv zijn er dan ook vele mogelijkheden om een fiets te huren. Fietsen is Tel Aviv is een echte aanrader.
  • Jeruzalem (dagtocht). Een fietsvakantie door Jeruzalem is een ervaring om nooit te vergeten! Moskeeën, kerken, synagogen, markten, ruïnes, smalle straatjes: in Jeruzalem kom je het allemaal tegen. Ontdek het hart van Israël door het fietsen van deze route in Jeruzalem.
  • Fietsvakantie in Israël, fietsen, vakantie, NegevwoestijnNegev naar Jeruzalem (meerdere dagen). Deze fietsvakantie laat je in ongeveer 6 dagen de verschillende landschappen van Israël ervaren. Je ontdekt de rustige, woeste vlakten van de Negevwoestijn en het bruisende, sfeervolle Jeruzalem. De ideale mix voor tijdens je vakantie in Israël!

Zuid-Israël

  • Eilat (dagtocht). Ontdek de zonnige badplaats Eilat en de schitterende omgeving tijdens deze bijzondere fietstocht. De Timnavallei, kopermijnen en indrukwekkende rotsformaties komen voorbij tijdens deze fietsroute. Een echte aanrader voor tijdens je vakantie in Israël!
  • Sde Boker (dagtocht). Tijdens deze fietstocht door de Negevwoestijn kom je archeologische plaatsen, prachtige uitzichten en zeldzame oases tegen. Een leuke uitdaging in je vakantie voor gevorderde fietsers!

Goed Idee Reizen

Goed Idee Reizen, sinds 2021 onderdeel van TUI, is dé christelijke reisorganisatie van Nederland. De organisatie staat borg voor goed geregelde vakanties in eigen sfeer en natuurlijk met aandacht voor de schepping.

Wanneer fietsen in Israël?

Wanneer je een fietsvakantie in Israël gaat plannen, is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat. Doordat de temperatuur in Israël hoog kan oplopen, is het aan te raden om in het voorjaar of najaar te gaan. Van april tot juni en van september tot november is de temperatuur over het algemeen zeer aangenaam en valt er weinig neerslag. Ideaal voor je fietsvakantie in Israël!Fietvakantie in Israël, fietsen, vakantie

Fietsen in groepsverband

Er zijn meerdere manieren waarop je een fietsvakantie in Israël kan vormgeven. Het is mogelijk om zelf door het landschap van Israël te fietsen en zo meer te ontdekken over dit bijzondere land. Daarnaast kan je tijdens je vakantie in groepsverband en met een gids de omgeving verkennen. Er zijn verschillende punten waar je zo’n fietstocht kan reserveren. Met een gids die de groep leidt, leer je veel over de plaatsen waar je langskomt. Op die manier leer je het indrukwekkende Israël nog beter kennen!

photo by: israelphotogallery, israelphotogallery, USEmbassyTelAviv

Vakantie Israël boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s