Vervoer

Tijdens je vakantie in Israël is niets zo leuk als het ontdekken van de prachtige omgeving! De mooie natuurgebieden, de charmante dorpjes, de grote steden en schitterende stranden: in Israël raak je nooit uitgekeken. Tijdens je vakantie kan je je op verschillende manieren verplaatsen. Er zijn gelukkig veel opties voor vervoer in Israël, zodat je afhankelijk van je wensen overal op ontdekkingstocht kunt gaan in je vakantie. Lees hier meer over vervoer in Israël!

Een auto huren doe je gemakkelijk bij TUI Cars! Bekijk de mogelijkheden

Auto huren

Auto

vervoer, auto, vakantie in IsraëlEen handige optie is het huren van een auto tijdens je vakantie. De wegen in Israël zijn voor het grootste gedeelte in een goede staat, zodat zelf rijden geen probleem hoeft te zijn. Op veel plaatsen zijn autoverhuurbedrijven te vinden, vooral in grote steden en vlakbij vliegvelden. Het is aan te raden om voor vertrek een auto te reserveren, zodat je niet na je aankomst zonder auto zit. Daarnaast zijn aan het huren van een auto in Israël de volgende eisen verbonden:

  • Je moet ouder dan 24 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs
  • Een internationale creditcard is verplicht voor het huren van een auto

Verder is het handig om veel rijervaring te hebben, aangezien het verkeer in Israël nogal chaotisch kan zijn, zeker in grote steden. Houd er ook rekening mee dat er in Israël rechts wordt gereden. Een auto huren is een van de handigste opties qua vervoer in Israël: je bepaalt zelf waar je heen gaat en je hebt veel vrijheid!

Vakantie in Israël

Ontdek de Bijbelse sporen in Israël tijdens jouw vakantie. Boek een reis bij de christelijke reisorganisatie Goed Idee Reizen.

Taxi

vervoer, taxi, vakantie in IsraëlEen andere populaire manier van vervoer tijdens een vakantie in Israël is de taxi. In Israël zijn twee soorten taxi’s: reguliere taxi’s en sheroets. De reguliere taxi’s rijden door heel Israël en hebben vaste tarieven tussen steden en dorpen. Let bij het meegaan van een taxi op het volgende:

  • Kijk of de meter aanstaat, anders kan je teveel betalen
  • ’s Avonds wordt er veelal een toeslag gevraagd
  • De chauffeur is verplicht na de rit een uitgedraaide rekening te geven, zodat je met klachten naar het bureau kunt gaan
  • Vraag naar de lijst van vaste tarieven, anders kan je teveel betalen
  • Spreek van tevoren een prijs af met de chauffeur

Naast de gewone taxi’s zijn er ook sheroets, zogenaamde groepstaxi’s. Ze rijden vaste routes en vertrekken wanneer de taxi vol zit, er zijn dus geen vaste vertrektijden. De sheroets hebben haltes waar ze stoppen, maar je kan ook vragen of ze je op een ander punt langs de route willen afzetten. Sheroets lijken dus op bussen, maar ze zijn iets flexibeler en erg handig voor tijdens je vakantie!

vervoer, bus, vakantie in Israël

Bus

Het meest gebruikte type vervoer in Israël is de bus, ideaal voor wanneer je een stedentrip maakt tijdens je vakantie in Israël! Het busvervoer is goed verzorgd, het netwerk is erg uitgebreid en de meeste bussen hebben airconditioning. De bussen in Israël rijden erg regelmatig en zijn niet duur. In Israël werken ze niet met een digitaal kaartsysteem, je moet dus kaartjes kopen bij busstations of in de bus zelf. Op sommige trajecten krijgen studenten korting op het reguliere tarief. Let wel op: tijdens de sabbat en Joodse feestdagen rijden de bussen niet of nauwelijks.

Trein

Een andere manier van vervoer in Israël is met de trein. Treinreizen wordt meestal gedaan voor wat langere afstanden en wanneer het echt nodig is, want de treinen in Israël rijden niet erg vaak. In het noorden en midden van het land is het spoorwegennetwerk erg uitgebreid en ideaal voor een bezoek aan leuke bezienswaardigheden. In het zuiden, bij de Negevwoestijn, is het netwerk kleiner. Reizen met de trein is goedkoper dan met de bus. Let er hier ook op dat tijdens de sabbat en Joodse feestdagen weinig tot geen treinen rijden en dat je kaartjes moet kopen op het station.

Vakantie Israël boeken? Bekijk de aanbiedingen van Kras!

Vakanties Israël

Fiets

vervoer, fietsen, vakantie in IsraëlOok fietsen tijdens een vakantie in Israël is erg populair als vervoer. Er zijn een heel aantal routes uitgezet die je tijdens je fietstocht de mooiste plekjes van het land laten zien! Op veel plaatsen zijn fietsen te huren, zodat je overal fietsend de prachtige natuur kan gaan ontdekken. Ook hier is het slim om al in Nederland van tevoren te reserveren, anders zit je bij aankomst zonder vervoer. Wanneer je liever je eigen fiets meeneemt voor je vakantie, of als je een fietsvakantie in Israël houdt, kan je eigen fiets ook mee in het vliegtuig bij sommige maatschappijen. Verder zijn er ook begeleide fietstochten, waar je vergezeld van een gids en anderen de omgeving verkent en meer leert over wat je onderweg tegenkomt. Een leuke ervaring voor in je vakantie!

photo by: israeltourism, Fung, Emery

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world