Reistips Israël

Wanneer je een vakantie in Israël hebt geboekt of van plan bent om naar Israël te gaan, kan het handig zijn om van tevoren een aantal dingen te checken die van pas kunnen komen tijdens je vakantie. Zo kom je tijdens je verblijf in Israël niet voor verrassingen te staan. In dit artikel vind je praktische reistips voor je vakantie in Israël. Lees over de betaalmogelijkheden en of je kunt pinnen in Israël, laat je informeren over het stroomgebruik, de gezondheidszorg en over de faciliteiten voor mindervaliden.

Op vakantie naar Israël? Bekijk de aanbiedingen van Tui!

Vakanties Israël

Betalen in Israël

praktische reistips, vakantie in IsraëlIn Israël wordt met de NIS, de Nieuwe Israëlische Shekel betaald. Voor één euro krijg je vijf Shekels. Het is niet nodig om van te voren Shekels te bestellen, bij de plaatselijke pinautomaten kan je ze gewoon pinnen in Israël.

Op sommige (toeristische) plekken kan ook met euro’s betaald worden. Daarnaast is het handig om een creditcard op zak te hebben tijdens je vakantie in Israël, deze worden bijna overal gebruikt. Denk hierbij ook aan een geldig identiteitsbewijs, hier kan naar gevraagd worden.

Pinnen in Israël

Met je pinpas kan je bij de meeste geldautomaten gewoon pinnen in Israël. Vergeet overigens niet je bankpas op het juiste werelddeel in te stellen. In de grote steden zijn voldoende pinautomaten te vinden, maar daarbuiten vind je er een stuk minder. Houd hier dus rekening mee en zorg dat je alvast wat geld hebt gepind van te voren. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat je bank wel kosten in rekening kan brengen wanneer je wilt pinnen in Israël.

Israëlische shekel bestellen

Alvast je Israëlische Shekel bestellen?

Profiteer van de beste wisselkoers en 0% provisie bij GWK Travelex.

Stroom

De Israëlische stopcontacten verschillen met die in Nederland, een wereldstekker mag dus niet ontbreken in je koffer. Sommige Nederlandse stekkers passen wel in de Israëlische stopcontacten met drie gaten. De stroom in Israël bestaat uit 1-fase 220 volt bij 50 Hertz. Houd hier rekening mee tijdens je vakantie in Israël.

Bellen

Contact onderhouden met vrienden en familie vanuit Israël kan op verschillende manieren. Allereerst kan je een telefoonkaart, een telecart, kopen die je gebruikt in openbare telefooncellen. Het bereik in het land is goed en hoeft dus niet voor problemen te zorgen. Nergens anders dan in Israël zul je zoveel mobiele telefoons tegenkomen, het aantal mobieltjes is hoger dan elk land ter wereld. De landcode is +972 en beginnen niet met 06 maar met 02.

Een volledig verzorgde reis of zelf je reis samen stellen

Boek je reis

Internet

Overal in het land zijn Wifi-hotspots te vinden, dus aan draadloos internet is geen gebrek. Bij bijna alle hotels en restaurants is Wifi verkrijgbaar en er is altijd wel een internetcafé in de buurt, erg handig voor tijdens je vakantie in Israël! Wanneer je tijdens je bezoek een laptop wil gebruiken is dat dus geen probleem, maar houd wel rekening met de vorm van de stopcontacten.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg in Israël is goed geregeld, maar ook erg prijzig. Het is daarom aan te raden om een reisverzekering af te sluiten die dit soort buitenlandse kosten vergoedt. De zorg is van hoog niveau en de meeste artsen en verplegers spreken Engels. Inentingen zijn niet verplicht voor je vakantie.

Faciliteiten voor mindervaliden

In Israël is overal waar mogelijk rekening gehouden met mindervaliden, zodat zij ook zonder problemen van een vakantie in Israël kunnen genieten. Veel openbare plaatsen en accommodaties zijn rolstoelvriendelijk gemaakt. Ook veel bezienswaardigheden die zich niet in de stad bevinden zijn over het algemeen toegankelijk voor mindervaliden.

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world