Outdooractiviteiten

Degenen die ontspanning en avontuur graag verenigen in activiteiten moeten zeker een van de vele outdooractiviteiten in Israël proberen! Tijdens een vakantie in Israël is er ook op dit gebied veel te ontdekken, voor jong en oud. Surfen, rotsklimmen, kanoën, bungeejumpen en nog veel meer: hier lees je wat je allemaal kunt beleven tijdens je vakantie!

Vakantie Israël boeken? Bekijk de aanbiedingen van Tui!

Surfen

Surfen, vakantie in Israël, outdooractiviteitenEen van de meest geliefde outdooractiviteiten in Israël is surfen. Door de kilometerslange kust zijn er veel geschikte stranden te vinden waar je je op een veilige manier kunt uitleven. Aan de kust heb je ook nog eens nauwelijks last van zeewier, kwallen en haaien, het ideale surfland dus! Het is dan ook niet voor niets dat Tel Aviv in de top 10 van beste surfsteden ter wereld staat. Hieronder staan een aantal van de mooiste surfstranden voor je op een rijtje:

Wanneer je in je vakantie wilt genieten van een van de meest populaire outdooractiviteiten maar nog niet zelfstandig kan surfen, is het bezoeken van een surfschool de oplossing. Een aantal bekende surfscholen zijn Israël Surf Club (Tel Aviv), Galim Surf School (Tel Aviv), Surfing in Israël (Tel Aviv) en KiteClub (Haifa). Bij deze surfscholen kun je terecht voor lessen, het huren van materialen, omkleedruimtes en om een hapje te eten. Ideaal voor beginnende surfers die willen genieten van deze fantastische outdooractiviteit!

Rotsklimmen

outdooractiviteiten, vakantie in Israël, rotsklimmenEen van de outdooractiviteiten in Israël die je zeker moet proberen tijdens je vakantie is rotsklimmen. In dit bergachtige land is aan klimmogelijkheden geen gebrek. Tijdens het rotsklimmen heb je schitterende uitzichten over de grillige omgeving, wat het rotsklimmen in Israël een extra dimensie geeft. Door het prachtige landschap en het wildlife dat soms heel dichtbij komt, voel je je gegarandeerd een met de natuur. Er zijn klimlocaties op allerlei niveaus, bij de meeste is goede begeleiding aanwezig. Wanneer je een ervaren klimmer bent, kan je zelf de fascinerende routes gaan ontdekken. Hieronder staan een paar van de mooiste klimgebieden voor je vakantie op een rijtje:

  • Ravijn van Boven Galilea. Een prachtige route waar je tijdens het klimmen en hiken kunt genieten van schitterende watervallen en uitgestrekte bossen.
  • Yonim Grot in Noord-Israël. Een indrukwekkend gebied met grotten, gebergten, woeste natuurgebieden en prachtige stadjes.
  • Timna Park in de Negevwoestijn. Deze uitdagende omgeving en de schitterende rotsformaties maken rotsklimmen in het Timna Park tot een onvergetelijke ervaring.

Op zoek naar een actieve vakantie? Bekijk het reisaanbod!

Boek je reis

Bungeejumpen

outdooractiviteiten, vakantie in Israël, bungeejumpenDegenen met stalen zenuwen mogen een van de meest bloedstollende outdooractiviteiten niet missen in de vakantie: bungeejumpen! Het is een van de meest extreme outdooractiviteiten die zorgt voor adembenemende uitzichten en een gegarandeerde adrenalinekick. Op veel plaatsen in het land kun je genieten van deze bijzondere sport. Tel Aviv, Netanya, Holon, Hadera en Jeruzalem zijn steden waar je kunt bungeejumpen. Houd er wel rekening mee dat er soms een minimum leeftijd vereist is.

Kanoën en kajakken

Een leuke en uitdagende manier om tijdens je vakantie in Israël het land te leren kennen is door te gaan kanoën of kajakken! Een kajak is afgesloten en gaat sneller, terwijl een kano vaak helemaal open is en meerdere bankjes heeft. Kanoën en kajakken zijn geschikte outdooractiviteiten voor groepen, gezinnen maar ook om alleen te doen. Er zijn een aantal prachtige plaatsen in Israël waar je kano’s en kajakken kan huren. De routes bij deze outdooractiviteiten laten je de mooiste plekjes van het land zien tijdens je vakantie! Hier vind je de mooiste kano- en kajakgebieden op een rijtje:

Skydiven

outdooractiviteiten, vakantie in Israël, skydivenHeb je er altijd al van gedroomd om een vrije val vanuit een vliegtuig te maken en daarna veilig te zweven met een parachute? Dat kan als je gaat skydiven in Israël! De kick van de vrije val en de fascinerende uitzichten op de kleurrijke omgeving maken skydiven in je vakantie tot een onvergetelijke ervaring. In Israël kun je op veel plaatsen genieten van deze bijzondere sport in je vakantie. In Eilat, Haifa, Beër Sjeva en Akko kan je terecht voor deze extreme outdooractiviteit!

Paardrijden

Paardrijden is een fantastische manier om tijdens je vakantie de omgeving te verkennen. Wanneer je enige ervaring hebt, kun je ook buiten de gebaande paden genieten van de woeste omgeving. Wanneer je gaat paardrijden ervaar je het landschap op een bijzondere manier, je voelt je gegarandeerd één met de schitterende natuur. Er zijn verschillende plaatsen waar je paarden kunt huren, lessen kunt volgen of kunt meegaan met een groepsrit. Een paar van de mooist gelegen ranches staan hieronder voor je op een rijtje:

photo by: Aboudou, Harvey, Yachin

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s