Kuuroorden

Wanneer je tijdens je vakantie in Israël wil genieten van natuurlijke bronnen, warme baden en geneeskrachtige kuuroorden ben je in Israël aan het juiste adres. Niet voor niets gaan mensen met huidziekten en andere problemen op vakantie in Israël: de baden verzachten en hebben een genezende werking. Wanneer je tijdens je vakantie in Israël op zoek bent naar een dagje relaxen is een bezoek aan een van de vele kuuroorden een echte aanrader!

Vakantie Israël boeken? Bekijk het vakantie aanbod van ANWB reizen!

Kuuroorden aan de Dode Zee (Oost-Israël)

Dode Zee, vakantie in Israël, modderWanneer je kuuroorden en Israël noemt, denken veel mensen terecht meteen aan de Dode Zee. Rond dit zoute meer liggen veel kuuroorden en spa’s waar je terecht kunt voor huidproblemen, spieraandoeningen of gewoon een dagje ontspanning. Ook zijn er veel spa- en wellnesshotels rond het meer te vinden. De lage ligging, de schone lucht, het zoute water en de helende werking van de modder bij de Dode Zee maken een dagje kuuroord zeer de moeite waard.

Ein Bokek, kuuroorden in Israël, vakantieDe drie bekendste kuuroorden aan de Dode Zee zijn Neve Zohar, Ein Gedi en Ein Bokek. Na een bezoek aan deze centra tijdens je vakantie in Israël kom je als herboren naar buiten. In deze kuuroorden in Israël worden allerlei behandelingen, zoet- en zoutwaterbaden en massages aangeboden. In de omgeving en bij de complexen zelf zijn talloze hotels te vinden waar je kunt overnachten en genieten van nog meer verwenmomenten.

Kuuroorden aan het Meer van Galilea (Noord-Israël)

Ook wanneer je je tijdens je vakantie in Israël in het noorden bevindt, zijn er genoeg mogelijkheden voor een dagje ontspanning. Aan het bekende Meer van Galilea liggen natuurlijke bronnen waarin je helemaal tot rust kan komen. Een prachtig kuuroord is Hamat Gader, waar je kunt genieten van thermale baden, thermo-minerale bronnen en de prachtige omgeving. Het resort van Hamat Gader is ook voor kinderen geschikt, er is zelfs een krokodillenfarm die je zeker moet bezoeken in je vakantie. Tijdens een dagje kuuroord in Hamat Gader is totale ontspanning gegarandeerd!

Een ander kuuroord in Israël aan het Meer van Galilea is Khamei Tviriya, wat de ‘Springbronnen van Tiberias’ betekent. Sinds de tijd van keizer Tiberias is Khamei Tviriya al een populair kuuroord. De natuurlijke baden worden gevoed door stromen uit mineraalrijke bronnen. Zwembaden, sauna’s, cosmetische behandelingen en fitnesszalen: Khamei Tviriya heeft het allemaal.

Kuuroorden aan de Middellandse Zee (West-Israël)

Kuuroorden in Israël, vakantieWanneer je tijdens je zonvakantie aan de Middellandse Zee behoefte hebt aan een dagje wellness ben je op de juiste plek. Vlakbij Tel Aviv ligt het kuuroord Hamei Ga’ash, waar twee natuurlijke warmwaterbaden liggen. Verder vind je bij Hamei Ga’ash stranden, sauna’s, behandelruimten en overnachtingsmogelijkheden.

Het Hamei Yoav resort bij kibboets Sde Yoav heeft ook alles in huis voor een ontspannen dag tijdens je vakantie in Israël. Je vindt er zwavelbaden, zwembaden, watervallen en hete bronnen. In Hamei Yoav zijn er speciale behandelingen mogelijk zoals een watermassage. Het helende water, dat per ongeluk werd ontdekt tijdens een zoektocht naar olie, komt van heel diep en is daardoor verrijkt met allerlei mineralen.

Ontdek de mooiste kuuroorden tijdens een vakantie in Israël

Bekijk de reisaanbieders

Kuuroorden in het zuiden van Israël

Kuuroorden in Israël, vakantieWanneer je in het zuiden van Israël bent voor een woestijnvakantie of zonvakantie zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een dagje ontspanning in een kuuroord. Vlakbij de Dode Zee vind je de stad Arad, een waar wellnessparadijs. Door de extreem schone, droge lucht is het een geliefd oord onder mensen met ademhalingsproblemen. Ook hier zijn verschillende hotels zodat je extra lang van de ideale omstandigheden in Arad kan genieten.

Bij de Negevwoestijn in het zuiden van Israël is een prachtig kuuroord te vinden: Neve Midbar. Op het uitgestrekte terrein van Neve Midbar liggen zwembaden, mooi versierde baden met water dat van bijna een kilometer diep komt, sauna’s en behandelcomplexen. Ook kan je in de nabijgelegen kibboets overnachten. Het warme water van Neve Midbar is rijk aan mineralen, magnesium en zwavel. Een must-visit in je vakantie!

Spa- en wellness hotels

Naast het grote aantal natuurlijke bronnen dat er in Israël te vinden is, zijn er ook veel spa- en wellnesshotels waar je heerlijk kunt relaxen in je vakantie. Hieronder staan een aantal must-visits voor tijdens je vakantie in Israël op een rijtje.

Plattegrond kuuroorden

photo by: RonAlmog, WellnessGM, israeltourism,MerlinPhuket

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s