Klimaat

Wanneer je een vakantie in Israël aan het plannen bent, is het handig om rekening te houden met het klimaat in Israël. Wanneer je al weet waar je op vakantie gaat, kan je door deze informatie bepalen wat je wel en niet in je koffer stopt. In tegenstelling tot wat je verwacht bij een klein land, heeft Israël niet slechts een klimaattype. Het grondgebied van Israël is langwerpig, dit zorgt ervoor dat Israël drie verschillende klimaattypen kent. Tijdens een vakantie in Israël heb je niet snel last van deprimerend weer. De winters zijn er zacht en de zomers vol zon en warmte.

Vakantie Israël boeken? Bekijk het vakantie aanbod van 333Travel!

Seizoenen

Klimaattypen in Israël, vakantie, zonTijdens een vakantie in Israël weet je waar je aan toe bent: het land kent maar twee seizoenen. Dit komt doordat Israël in een subtropische zone ligt. De zomers in zijn heerlijk, van april tot en met oktober kan je genieten van warm en droog weer. Ook een vakantie tijdens de winter in Israël is zeer goed te doen. Van november tot maart kent het land een milde winter, met neerslag voornamelijk in het noorden van Israël. In het zuiden regent het ook ’s winters nauwelijks, dus als je zeker wilt zijn van een heerlijke strandvakantie is Eilat uitermate geschikt.

Klimaattypen

Wanneer je tijdens je vakantie een reis maakt door het land, ontdek je dat klimaat in Israël uit meerdere soorten bestaat. Het noorden van Israël is voornamelijk mediterraan. Dit betekent dat je hier warme zomers en vochtige winters kan verwachten. Langs de kust in het westen van het land is het ’s zomers heerlijk weer met af en toe regenval, ‘s winters kan je er door het aangename weer uitstekend overwinteren.

Het zuiden en oosten van Israël heeft een woestijnklimaat. Hier lopen de temperaturen hoog op en regent het nauwelijks. De verschillen tussen dag en nacht zijn hoog, ’s nachts kan het enorm afkoelen. Ten slotte vind je in Israël een steppeklimaat in het midden van het land, een overgangszone tussen het woestijnklimaat en het mediterrane klimaat.

& Olives Travel

De reisorganisatie & Olives Travel is een typische Israël specialist met veel ervaring (45 jaar). & Olives Travel organiseert verschillende type reizen, zoals zonvakanties, flydrives, stedentrips en rondreizen. Ook is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Boek je reis naar Netanya met 7 Olives Travel!

Temperatuur

Israel temperatuur, klimaat, vakantie, palmbomen, woestijnVoor degenen die van warmte houden zijn juli en augustus geschikte maanden voor een vakantie. In Jeruzalem kan het dan 30 graden worden, bij de Dode Zee maar liefst 40 graden. Van april tot juni en van september tot november is de temperatuur het meest aangenaam. Er is dan geen extreme hitte en weinig neerslag, de temperatuur schommelt dan rond de 25 graden. Wanneer je een zonvakantie in het zuidelijke Eilat hebt geboekt, kan je rekenen op temperaturen tussen de 20 en 25 graden. In Haifa aan de Middellandse Zee varieert de temperatuur tussen de 20 en 30 graden.

Zoals gezegd zijn door het klimaat in Israël de winters mild, maar toch zijn er in skigebieden te vinden in het land. In de Golanhoogten kan je door de hoge ligging genieten van een dagje wintersport op Mount Hermon. Door het gevarieerde landschap heeft Israël hoge temperatuurverschillen.

Neerslag

Het regenseizoen duurt ongeveer van oktober tot april, de meeste neerslag komt in de vorm van regen. Op Mount Hermon valt bij uitzondering ieder jaar sneeuw. Dankzij het klimaat in Israël hoef je je tijdens je vakantie geen moment te vervelen. De zomers in Israël zijn droog, er is letterlijk geen wolkje aan de lucht. Hierdoor heb je tijdens een vakantie in Israël zo’n 13 uur zon per dag!

photo by: Christensen, Evnin, iha

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s