Timna Park

Het schitterende Timna Nationaal Park ligt in het zuidelijke puntje van Israël, ongeveer 25 kilometer bij Eilat vandaan. Dit uitgestrekte natuurgebied is met zijn weelderige begroeiing en leuke activiteiten een echte aanrader tijdens je vakantie in Israël. Timna Park ligt in de bekende Timna Vallei, waar zo’n 6.000 hectare aan natuurschoon te vinden is in de vorm van steile kliffen, woeste zandvlaktes en bijzondere rotsformaties. Niet voor niets wordt het Timna Park ook wel de red canyon van Eilat of de red canyon van Israël genoemd.

Vakantie Israël boeken? Bekijk het vakantie aanbod van Tui!

Flora en fauna

Lake Timna, vakantie in IsraëlHet indrukwekkende Timna Park is een van de grootste attracties in het zuiden van Israël en dat is niet voor niets. De natuur in het park is adembenemend en laat je in je vakantie kennismaken met het woestijnleven in Israël. De woeste omgeving bestaat uit rotsen, zand en indrukwekkende rotsformaties, die schitterend afsteken tegen de blauwe lucht. In deze droge omgeving van Zuid-Israël is het dus bijzonder wanneer je opeens Timna Lake, een kunstmatig meer, tegenkomt! Hier groeien een aantal palmbomen en het meer vormt een letterlijke oase van rust met welkome schaduw.

Tijdens je ontdekkingstocht in het park kom je ongetwijfeld dieren als gazelles en berggeiten tegen. Deze soorten kunnen goed tegen de extreme omstandigheden in Israël,  zoals droogte en hitte. Door de bijzondere omgeving is een bezoek aan Timna Park tijdens je vakantie zeer de moeite waard.

Timna Park, vakantie in Israël

De adembenemende Red Canyon ontdekken?

Boek jouw vakantie naar Israël. Bekijk het aanbod van & Olives Travel, specialist in vakanties naar Israël.

Wandelen

Timna Park in Israël leent zich uitstekend voor lange en onvergetelijke wandeltochten in je vakantie. Door de rust van de omgeving werkt een wandeling erg ontspannend. Er zijn voor de wandelliefhebbers een heel aantal routes uitgezet in het park, die langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in de omgeving lopen. De wandelroutes zijn er op verschillende niveaus, variërend van zware klimtochten tot wandeltochten voor het hele gezin.

timna activiteiten, vakantie in IsraëlActiviteiten

In Timna Park zijn veel activiteiten die je op een uitdagende manier laten kennismaken met de omgeving van Israël. Zo kun je bootjes huren bij Timna Lake om op die manier de oase te gaan verkennen. Wanneer je meerdere dagen van het fascinerende natuurgebied wilt genieten tijdens je vakantie in Israël, kun je ook in het park kamperen. Andere activiteiten die je een onvergetelijke vakantie bezorgen zijn het vliegen boven een ravijn met een kabelbaan, mountainbiken, boogschieten en off-road tochten.

Ook voor kinderen zijn er workshops en activiteiten tijdens de vakantie, zoals het zoeken en bewaren van de verschillende kleuren zand die de regio rijk is. Genoeg te doen dus tijdens je vakantie!

Vakantie Israël – Tui

TUI is de grootste reisorganisatie van Nederland. Bij TUI kun je kiezen uit verschillende reissoorten en bestemmingen naar Eilat. Bezoek het Timna Park tijdens je vakantie naar Eilat.

Naar TUI

Bezienswaardigheden

Wanneer je tijdens je vakantie in Israël Timna Park bezoekt, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan! Liefhebbers van cultuur, geschiedenis en natuur kunnen hier hun hart ophalen. Hieronder staan de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje.

Solomon’s Pillars

solomon's pillars, vakantie in Israël, Timna ParkDe Solomon’s Pillars zijn pilaren van steen die op een natuurlijke manier gevormd zijn. Ze zijn vernoemd naar de bekende koning Salomo van Israël en erg populair onder bezoekers. Door de kunstige manier waarop ze gevormd zijn, is het haast niet te geloven dat ze niet door mensenhanden zijn gemaakt. De indrukwekkende rotsformaties zijn een must-see tijdens je vakantie!

Kopermijnen

In Timna zijn een aantal van de eerste kopermijnen ter wereld te vinden. Ze werden duizenden jaren geleden door de Egyptenaren in Israël gemaakt en werden door de jaren heen belangrijk voor Israël zelf. Vandaag de dag is het mogelijk om een van deze mijnen te ontdekken en meer te leren over de geschiedenis van de kopermijnen. Een onvergetelijke ervaring!

Timna Park Rotsen, paddenstoelen

Bijzondere paddenstoelen

In Timna Park zijn veel unieke rotsformaties te bewonderen, die in uitzonderlijke vormen staan te pronken in de omgeving. Veel van deze rotsen lijken door mensenhanden te zijn bewerkt, maar het tegendeel is waar. Door wind en water is het zachte zandsteen bewerkt, zodat er indrukwekkende vormen zijn ontstaan. Meestal zorgt de erosie voor formaties in de vorm van ‘paddenstoelen’: een smalle basis met daarop een enorme steen.

Hathor

Vlakbij Solomon’s Pillars ligt het heiligdom van Hathor, een Egyptische godin. De godin is uitgebeeld in steen en was de beschermer van de mijnwerkers in Zuid-Israël. Er wordt veel over Hathor verteld in de levendige video die vlakbij wordt aangeboden. Ook kom je tijdens deze presentatie meer te weten over farao’s, koningen en goden die vroeger een belangrijke rol speelden in Israël en omgeving.

Vakanties naar Israël vergelijken

333Travel is een reisbureau met een zeer groot assortiment. 333Travel heeft daarom ook een mooi aanbod als het gaat om reizen naar Israël. Bij hen kan je gemakkelijk verschillende vakanties naar Israël vergelijken, en de vakantie kiezen die bij jou past!

Plattegrond Timna Park

Het Timna park ligt 25 km nabij Eilat. Wil je het Timna Park bezoeken? Combineer het met een vakantie naar het bekende Eilat. Bekijk op de kaart waar de adembenemende Red Canyon van Israël precies ligt.

photo by: Nina, Chupak, DrAvishaiTeicher, israeltourism, israelphotogallery

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s