Mount Hermon

Wanneer je op vakantie in Israël bent, mag een bezoekje aan de bekende berg Mount Hermon niet ontbreken. Deze bekende bezienswaardigheid is het meest noordelijke puntje van Israël en tegelijk met 2224 meter het hoogste punt van het land. Tijdens je vakantie in Israël is er veel te doen op en rond Mount Hermon. De schitterende natuur, de adembenemende uitzichten en het skigebied maken dat jong en oud zich hier geen moment hoeft te vervelen.

Vakantie Israël boeken? Bekijk het vakantie aanbod van Tui!

Ligging

Mount Hermon, vakantie in IsraëlMount Hermon maakt deel uit van de Golanhoogten in Israël en het Anti-Libanon Gebergte. De hellingen horen bij Israël en de toppen zijn onder toezicht van Syrië. Mount Hermon wordt ook wel de ‘snowy mountain’ en de ‘gray-haired mountain’ genoemd vanwege de dikke laag sneeuw in de winter. Niet voor niets dus dat deze berg geliefd is onder de Israëli’s en toeristen.

De berg bevat een van de weinige waterreservoirs in de droge omgeving en is de bron van een aantal rivieren, waaronder de Panias en de Dan. Deze twee rivieren zijn de oorsprong van de Jordaan. Daarnaast vind je rond de berg in Noord-Israël bijzondere planten en dieren, zoals de kaukasuseekhoorn en de bornmuelleri adder. Houd dus je camera gereed in je vakantie!

Geschiedenis

Qasr Antar, Hermon, vakantie in IsraëlMount Hermon heeft een rijke geschiedenis en wordt in meerdere eeuwenoude documenten genoemd. Zo komt de berg in de Bijbel een aantal keer voor, onder andere om gebieden in Israël te markeren en als teken van kracht. Ook komt de berg in het Boek van Enoch voor: hier zouden de gevallen engelen gezworen hebben om te trouwen met aardse vrouwen. Verder is op Mount Hermon een stenen inscriptie gevonden door Sir Charles Warren, waarop het verhaal uit het boek van Enoch stond.

Er zijn verschillende tempels gevonden op de berghellingen, die zeker de moeite waard zijn in je vakantie. Op de top van de berg is door Warren een heilig bouwwerk gevonden. Deze tempel, Qasr Antar, is de hoogste tempel ooit gevonden uit de oudheid.

& Olives Travel

De reisorganisatie & Olives Travel is een typische Israël specialist met veel ervaring (45 jaar). & Olives Travel organiseert verschillende type reizen, zoals zonvakanties, flydrives, stedentrips en rondreizen. Ook is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Boek je reis naar Netanya met 7 Olives Travel!

Activiteiten in je vakantie

Tijdens een bezoek aan Mount Hermon in je vakantie is er veel te zien op en om de berg. Als je op ontdekkingstocht gaat tijdens je vakantie in Israël, zijn er een aantal leuke bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen! Hier vind je de leukste bezienswaardigheden bij Mount Hermon.

Skiën in Israël, vakantie, activiteitenSkiën

Een van de meest bijzondere activiteiten tijdens je vakantie in Israël is skiën! Het skiresort op Mount Hermon is de enige plaats in Israël waar outdoor-skiën mogelijk is. In het skiresort kun je skiles krijgen, materialen huren en genieten van een warme maaltijd in een van de gezellige restaurants. Een unieke ervaring voor je vakantie in Israël!

Neve Ativ

Een leuke bezienswaardigheid voor in je vakantie is Neve Ativ, een van de mosjavs in Israël. Er wonen ongeveer 40 families die voornamelijk hun brood verdienen aan het toerisme in Israël. Door een bezoek aan Neve Ativ maak je op een leuke manier kennis met de cultuur in Israël.

Majdal Shams

Majdal Shams, Mount Hermon, vakantie in IsraëlMajdal Shams is een van de Druzendorpjes in Israël, gelegen op de helling van Mount Hermon. De Druzen zijn aanhangers van een afscheiding van de Islam. Ze zijn erg geheimzinnig over hun geloof en vertellen er niet veel over aan de buitenwereld. Het sfeervolle dorpje is leuk om te bezoeken tijdens je vakantie in Israël!

Natuurreservaat

Het Hermon Natuurreservaat in Israël is een echte aanrader voor tijdens je vakantie. In het natuurreservaat zijn bijzondere planten, dieren en schitterende uitzichten te bewonderen. Zo leven er veel bijzondere vogelsoorten en vlinders, die je nergens anders in Israël tegenkomt. De rivieren en watervallen zorgen samen met de bergachtige omgeving voor een prachtig plaatje dat je zeker bij zal blijven na je vakantie.

Wandelen en fietsen

wandelen fietsen Mount Hermon, vakantie in IsraëlSportliefhebbers kunnen zich bij Mount Hermon helemaal uitleven tijdens de vakantie. Naast de mogelijkheid om te skiën, kun je hier ook van de natuur genieten door te wandelen en fietsen. Er zijn fiets- en wandelroutes uitgezet die je langs de berg en door de omgeving leiden. Bij de meeste hotels en restaurants zijn deze routebeschrijvingen te vinden. Het al wandelend of fietsend de omgeving ontdekken zorgt ervoor dat je Israël tijdens je vakantie op een heel andere manier leert kennen. Een echte aanrader dus voor in je vakantie!

Plattegrond Mount Hermon

photo by: Bach, Bertramz, Ward, Jones, Moss

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s