Meer van Galilea

Het Meer van Galilea ligt in het noorden van Israël, bij de grens met Jordanië. Het meer wordt ook wel het Meer van Tiberias, Kinnereth of Genezareth genoemd. Het is het grootste zoetwaterreservoir van Israël en de belangrijkste bron van drinkwater. Het meer heeft een belangrijke rol gespeeld in de Bijbel. Op en om het Meer van Tiberias heeft Jezus veel gesproken en wonderen verricht. Tijdens een bezoek aan deze bijzondere plek in Israël gaat de geschiedenis leven.

Vakantie Israël boeken? Bekijk de aanbiedingen van Tui!

Omgeving van het Meer van Tiberias

Meer van Galilea, vakantie in IsraëlHet Meer van Tiberias is ongeveer 45 meter diep en heeft een oppervlakte van 165 km2. Het meer ligt in één van de mooiste gebieden in Israël, het wordt omringd door de Golanhoogten en de bergen van Galilea. Aan het meer ligt de stad Tiberias. Rondom het meer, dat rijk is aan allerlei soorten vissen, vind je schitterende stranden waar je kan genieten van de prachtige natuur. Er liggen natuurreservaten en snelstromende rivieren, wat zorgt voor een adembenemend plaatje.

Bezienswaardigheden Meer van Galilea

Rondom het meer van Galilea zijn verschillende bezienswaardigheden. Zoals je al kon lezen ligt het meer in een heel mooi gebied in Israël. Tijdens een vakantie aan het meer zijn zeker de mooie stranden een bezoek waard, maar daarnaast zijn er nog meer bezienswaardigheden rondom het meer van Galilea.

Berg der Zaligheid

Een bijzondere Bijbelse plaats in Israël aan het Meer van Tiberias is de Berg der Zaligheid. Deze plek is zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie in Israël. Hier heeft Jezus de Bergrede gehouden, die wordt beschreven in het Bijbelboek Mattheus. Vanaf de Berg der Zaligheid heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Doordat de berg afloopt naar het Meer van Tiberias, vormt het een soort natuurlijk amfitheater. Hierdoor konden de mensen die naar de Bergrede van Jezus luisterden Hem goed verstaan. Bovenop de Berg der Zaligheid is een prachtige kerk gebouwd. De kerk op de Berg der Zaligheid is omringd door palmbomen en laat binnen de zeven deugden zien.

Goed Idee Reizen

Goed Idee Reizen, sinds 2021 onderdeel van TUI, is dé christelijke reisorganisatie van Nederland. De organisatie staat borg voor goed geregelde vakanties in eigen sfeer en natuurlijk met aandacht voor de schepping.

Kapernaüm

Kapernaüm, ruïnes, Meer van Galilea, IsraëlDe stad Kapernaüm wordt ook wel ‘de stad van Jezus’ genoemd. In deze stad vlakbij het Meer van Tiberias woonde Jezus en deed Hij veel wonderen. Ook kwamen een aantal van zijn discipelen uit Kapernaüm. Jezus heeft in Kapernaüm onder andere de slaaf van een Romeinse hoofdman genezen, het dochtertje van Jaïrus levend gemaakt en bezetenen genezen. In Kapernaüm zijn veel opgravingen te bewonderen uit de tijd waarin Jezus ongeveer leefde.

Een van de populairste bezienswaardigheden in Kapernaüm zijn de ruïnes van de synagoge. Dit is niet de synagoge waar Jezus veel kwam, maar een latere versie. Ook de ruïnes van het huis van Petrus, waar Petrus’ schoonmoeder werd genezen, zijn in Kapernaüm te zien. Doordat Kapernaüm erg verwoest is, wordt er getwijfeld aan de exacte locatie van vroeger. Wanneer je tijdens je vakantie in Israël de ruïnes van Kapernaüm bezoekt, doet dat zeker denken aan Jezus’ voorspelling over deze stad.

Wonderen door JezusMeer van Galilea, Israël

Een andere reden waardoor het Meer van Tiberias veel voorkomt in de Bijbel, is dat Jezus er veel wonderen deed. Hier liep Hij op het water, kalmeerde Hij de storm en zorgde Hij voor de wonderlijke visvangst. Ook rondom het meer liet Jezus veel van zijn macht zien. Zo riep Hij hier zijn discipelen en genas hij ontzettend veel mensen. Hij sprak de menigte die Hem volgde hier toe vanaf een bootje op het meer. Wanneer je dit alles bedenkt tijdens een rondvaart over het water, krijgt je vakantie in Israël een extra dimensie.

Vakantie naar het Meer van Galilea – & Olives Travel

& Olives Travel is een bekende reisorganisaties voor reizen naar de Mediterranee en het Midden-Oosten met zeer veel ervaring. Ze hebben een ruim aanbod in vakanties naar Israël. Boek je vakantie bij het meer van Galilea met & Olives Travel!

Plattegrond Meer van Tiberias

photo by: Chen, israeltourism, israeltourism

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s