Kidrondal

Het schitterende Kidrondal ligt tussen de Tempelberg in Jeruzalem en de Olijfberg, even buiten de stad. Het dal wordt ook wel de Kidronvallei of het Dal van Josafat genoemd en wordt door veel mensen bezocht tijdens een vakantie in Israël. In de mooie vallei is veel te ontdekken, onder andere opgravingen van duizenden jaren oud. Het Kidrondal wordt ook vaak in verschillende hoofdstukken van de Bijbel genoemd. Kortom, een bezoek aan het Kidrondal tijdens je vakantie in Israël is de moeite waard.

Vakantie Israël boeken? Bekijk de aanbiedingen van Tui!

Kidrondal in de Bijbel

Het Kidrondal is een Bijbelse plaats, in het Oude en Nieuwe Testament wordt deze vallei in Israël vaak genoemd. Een bekende verwijzing is die van koning David die vluchtte voor zijn zoon Absalom (2 Samuël 15). Later verbrandde koning Asa allerlei afgodsbeeldjes in de vallei, zodat alleen de God van Israël gediend zou worden (1 Koningen 15). Verder werd hier koningin Athalia geëxecuteerd, die haar familieleden had laten vermoorden (2 Koningen 11). Koning Josia liet in het Kidrondal alle afgodsbeelden en altaren van de Baäl vernietigen (2 Koningen 23). Bij recente opgravingen werden veel van deze beeldjes gevonden.Kidrondal Bijbelse bezienswaardigheden, vakantie in Israël

Ook in het Nieuwe Testament wordt de vallei beschreven. Jezus is hier een heel aantal keer geweest. Hij trok vaak via het dal naar Jeruzalem toe. Ook toen hij Lazarus bezocht en opwekte uit de dood (Johannes 11) ging hij via deze indrukwekkende vallei. Jezus’ rit op de ezel naar Jeruzalem begon bij het Kidrondal (Lukas 19). Het lijden en verraden van Jezus in Getsemane vond ook hier plaats (Mattheus 26). De Bijbelse geschiedenis is haast voelbaar in dit mooie dal. Met deze geschiedenissen in je achterhoofd krijgt je vakantie een bijzondere lading.

Ontdek de Bijbelse geschiedenis in het Kidrondal

Goed Idee Reizen, sinds 2021 onderdeel van TUI, is dé christelijke reisorganisatie van Nederland. De organisatie staat borg voor goed geregelde vakanties in eigen sfeer en natuurlijk met aandacht voor de schepping.

Begraafplaats

Kidrondal graven, begraafplaats, vakantie in Israël, BijbelIn de indrukwekkende vallei liggen uitgestrekte begraafplaatsen, die zeker een bezoek waard zijn tijdens je vakantie. De vaak kunstig gemaakte en rijkelijk versierde graven laten je iets zien van de cultuur en religies in Israël. De reden voor de vele graven op deze plek is dat veel joden, christenen en moslims geloven dat het laatste oordeel hier begint, bij de Olijfberg. Ze willen dichtbij deze plek in Israël begraven worden.

Tussen deze vele graven liggen vier bijzondere tombes: de graven van Jacobus, Zacharias, Absalom en Josafat, vier Bijbelse figuren. Van deze grote, mooi uitgehouwen graven is niet zeker dat ze authentiek zijn. Zeer waarschijnlijk stammen ze uit de hellenistische periode, dit is af te leiden uit inscripties bij de graven. Toch zijn deze graven zeer de moeite waard tijdens je vakantie, de bouwwerken zijn erg indrukwekkend.

 

Getsemane Kidrondal, vakantie in IsraëlBezienswaardigheden in je vakantie

Naast de begraafplaatsen is er nog meer te zien in deze vallei tijdens je vakantie in Israël. Hieronder vind je de andere must-sees op een rijtje.

Getsemane

Een van de meest beroemde plaatsen bij het Kidrondal is Getsemane, wat Olijvenpers betekent. In deze hof bad Jezus de avond voor hij gekruisigd werd. In de prachtige tuin heb je een mooi uitzicht over de omgeving van Israël. Sommige van de Olijfbomen die in Getsemane staan, zijn meer dan duizend jaar oud.

Natuur

Kidrondal opgravingen, vakantie in Israël

Het Kidrondal heeft naast geschiedenis nog meer te bieden. Tussen prachtige uitzichten over het golvende landschap, de vele olijfbomen en de rotsige omgeving kan je niet anders dan genieten. Neem in je vakantie de tijd om te relaxen op de hellingen en laat je meenemen naar vroegere tijden.

Opgravingen

Een aantal jaar geleden zijn in het Kidrondal scherven en afgodsbeelden gevonden uit de tijd van koning Josia. Hij had de beeldjes hier laten vernietigen, maar er zijn nog resten van gevonden die je veel leren over de geschiedenis van Israël. Ook de ruïnes rondom de begraafplaatsen zijn interessant voor mensen die van geschiedenis houden.

Plattegrond Kidrondal

photo by: israelphotogallery, Winterburn, Taylor, Yunker, ttoes