Karmelgebergte

Het Karmelgebergte is een van de mooiste natuurgebieden in Israël. Het gebergte is zo’n 500 meter hoog en ligt in het noorden van Israël, vlakbij de stad Haifa aan de Middellandse Zee. Tijdens je vakantie in Israël mag een bezoek aan het schitterende Karmelgebergte niet ontbreken. Op en om het gebergte is veel te zien op het gebied van natuur en geschiedenis. Zo kan je tijdens een wandeling genieten van de weelderige begroeiing en ontdek je meer over het verleden van Israël.

Vakantie Israël boeken? Bekijk het vakantie aanbod van 333Travel!

Natuur

Karmelgebergte, IsraëlHet Karmelgebergte ligt vlakbij de Middellandse Zee, wat zorgt voor veel neerslag. Hierdoor is het Karmelgebergte het hele jaar door begroeid. In het voorjaar staat het vruchtbare gebergte vol met kleurrijke bloemen en planten: in een woord adembenemend. Vroeger was het gebergte in Israël met wijngaarden bedekt, waar het zijn naam, ‘de wijngaard van God’ (Karem El), aan te danken heeft. De bekende Karmelberg is het noordelijkste gedeelte van het Karmelgebergte.

Wandelliefhebbers kunnen zich in het Karmelgebergte helemaal uitleven. Tijdens een wandeling door de fascinerende natuur kom je even helemaal tot rust. Er zijn wandelroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van het Karmelgebergte leiden. Onderweg kom je uitkijkposten tegen waar je onder andere vogels en herten kunt spotten. Je ziet dennenbossen, mediterrane begroeiing en heerlijk ruikende bloemen en struiken. Vanaf het gebergte heb je een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee en de Jizreël Vallei. Niet voor niets dus dat dit mooie natuurgebied beschermd is.

& Olives Travel

De reisorganisatie & Olives Travel is een typische Israël specialist met veel ervaring (45 jaar). & Olives Travel organiseert verschillende type reizen, zoals zonvakanties, flydrives, stedentrips en rondreizen. Ook is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Boek je reis naar Netanya met 7 Olives Travel!

Karmel in de Bijbel

Karmelgebergte, Israël, Elia, bijbelse plaatsenIn de Bijbel wordt het Karmelgebergte meerdere keren aangehaald, maar de bekendste geschiedenis is die van Elia en de Baälpriesters. In het Bijbelboek Koningen wordt beschreven hoe Elia in de tijd van koning Achab de Baälpriesters uitdaagt. Elia geeft opdracht om het volk van Israël en de honderden Baälpriesters te verzamelen bij de Karmelberg. Hij laat ze hun afgod aanroepen, maar die geeft geen gehoor. Vervolgens bouwt Elia een stenen altaar op de berg en roept God aan, die dit offer wél laat branden. Hiermee laat Elia zien dat de God van Israël de echte God is. De plaats waarvan wordt aangenomen dat het de offerplaats van Elia was, heet Moechraqa. Deze offerplaats wordt veel bezocht door pelgrims en toeristen. Er is een fotogeniek kapelletje gevestigd bij Moechraqa.

Aan de voet van de Karmel is een grot van 40 meter lang waarvan wordt aangenomen dat Elia er heeft gewoond, voordat hij de Baälpriesters uitdaagde. Hier verstopte Elia zich toen hij op de vlucht was voor koning Achab. De grot is toegankelijk voor bezoekers, een echte aanrader voor tijdens je vakantie in Israël. Vanuit de grot heb je een mooi uitzicht over het landschap van Israël. Op de rotswanden zijn eeuwenoude inscripties van pelgrims te zien. Ook staat er een altaar en vlakbij ligt een klooster.

Ontdek het Karmelgebergte

Goed Idee Reizen, sinds 2021 onderdeel van TUI, is dé christelijke reisorganisatie van Nederland. De organisatie staat borg voor goed geregelde vakanties in eigen sfeer en natuurlijk met aandacht voor de schepping.

Karmelgebergte, Israël, grotten, Elia, bijbelse plaatsenBijzondere grotten

Naast de grot van Elia zijn er nog veel meer grotten te bewonderen in het Karmelgebergte. In de grotten zijn allerlei fossielen en andere voorwerpen uit de prehistorie gevonden, ze staan dan ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er zijn sporen van eeuwenoude nederzettingen gevonden in de grotten, die veel leren over de geschiedenis van de mens en Israël. De grotten zijn toegankelijk voor publiek en er worden rondleidingen gegeven. De bekendste grotten in het Karmelgebergte zijn de Tanur-grot en de Hanahal-grot. Een wandeling maken door deze bijzondere grotten is een ervaring om nooit te vergeten!

Populaire vakantie naar het Karmelgebergte:

Plattegrond Karmelgebergte

photo by: Hanay, Hanay, diliff

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s