Hula Vallei

Hula Vallei, vakantie in IsraëlDe schitterende Hula Vallei, die ook wel de Huleh Vallei wordt genoemd, ligt in het noorden van Israël. In de vallei is een overvloed aan water te vinden, wat voor een weelderige begroeiing en prachtige natuurgebieden zorgt. De omstandigheden zijn uitermate geschikt voor plantengroei, daardoor is de Hula Vallei een van de grootste landbouwgebieden in Israël. Tijdens je bezoek aan deze groene oase raak je gegarandeerd onder de indruk van dit natuurgebied. Je vindt er ontelbaar veel vogels en andere dierensoorten, die genieten van de paradijselijke omgeving. Kortom, een bezoek aan dit fascinerende natuurgebied mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Israël!

Vakantie Israël boeken? Bekijk het vakantie aanbod van 333Travel!

Ontstaan

Vroeger was de Hula Vallei een enorm moerasgebied, waar malariamuggen zich naar hartenlust voortplantten. In de jaren ’50 werd besloten om Lake Hula droog te leggen, zodat het gebied gebruikt kon worden voor nederzettingen en landbouw. Het centrale deel van het moerasgebied bleef bestaan en werd het Hula Vallei Natuurreservaat. In de jaren ’90 overstroomde een deel van de vallei opnieuw, waardoor het Agmon HaHula park ontstond. De overstroming zorgde voor een tweede plek in het natuurgebied waar de vele trekvogels terecht kunnen.

Ook tijdens het prehistorische tijdperk in Israël was de vallei aantrekkelijk voor mens en dier. Er zijn veel opgravingen gedaan waarbij eeuwenoude voorwerpen tevoorschijn kwamen. Die archeologische plekken leren veel over het verleden in Israël. Bekende opgravingsplaatsen zijn bij Bnot Yaakov Brug en Tel Hazor.

& Olives Travel

De reisorganisatie & Olives Travel is een typische Israël specialist met veel ervaring (45 jaar). & Olives Travel organiseert verschillende type reizen, zoals zonvakanties, flydrives, stedentrips en rondreizen. Ook is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Boek je reis naar Netanya met 7 Olives Travel!

Omgeving

Dan rivier, Hula Vallei, vakantie in IsraëlWanneer je tijdens je vakantie in Israël de Hula Vallei gaat ontdekken, zal je versteld staan van het natuurschoon. Aan de westkant van de vallei rijzen de Naftali Mountains op, aan de oostkant de Golanhoogten. Het zuiden van de vallei wordt afgebakend door basaltheuvels, die ook wel de Basalt Plug worden genoemd.

Door het natuurgebied stromen wilde rivieren, zoals de Hermon, de Dan en de bekende Jordaan. Ook zijn er natuurlijke bronnen in overvloed, de bekendste zijn Jachula (Jakhula) en Ein Tina. Zeer de moeite waard tijdens je vakantie. Ook de natuurreservaten Banias, Tel Dan, Hurshat Tal en HaTanur die hier liggen zijn must-visits tijdens je vakantie in Israël.

Door de overvloed aan water tref je in de Hula Vallei frisse, weelderige begroeiing aan. Uitgestrekte landbouwgronden, kleurrijke bloemen, wuivend riet langs de vele meren: liefhebbers van wandelen en de natuur kunnen hier hun hart ophalen. Overal door het park zijn wandelpaden en observatieposten aangelegd, zodat je de mooiste plekjes in het gebied kan ontdekken. In Agmon HaHula, dat in het zuiden van de vallei ligt, kom je tijdens je vakantie door begeleide tours en telescopen alles te weten over dit fascinerende gebied in Israël.

Ontdek de schoonheid van de Hula Vallei tijdens je vakantie in Israël

Boek je reis

Flora en fauna

Hula Vallei vogels, vakantie in IsraëlIn deze bijzondere vallei zijn ontelbaar veel planten- en diersoorten te vinden. Je vindt er prachtige bloemen en planten zoals de gele lis, papyrusriet en kleurrijke waterlelies. De vallei in Israël staat niet alleen bekend om de rijke begroeiing, maar ook om de tienduizenden vogels die hier elk jaar neerstrijken tijdens de vogeltrek. Vogels die je hier onder andere tegenkomt zijn kraanvogels, de grijze wouw, de bonte ijsvogel, pelikanen, grutto’s en allerlei soorten arenden. Er wordt hier niet voor niets jaarlijks het Hula Bird Festival gehouden. Tijdens dit festival wordt er van alles voor vogelliefhebbers georganiseerd, van rondleidingen langs de meren tot excursies naar de mooiste vogelspotplaatsen in Israël. Verder zijn er in de omgeving verschillende wandelroutes uitgezet die je langs uitkijkplateaus en broedplaatsen leiden.

Naast vogels zijn er nog meer dieren te ontdekken tijdens je vakantie. Zo heb je tijdens je vakantie een grote kans om waterbuffels te zien grazen aan de waterkant, een mooi gezicht. Verder is in het park de zeldzame Palestijnse Schijftongkikker te zien, waarvan men dacht dat hij uitgestorven was. Ook leven er in het park nutrias (soort bevers), schildpadden en kleurrijke vlinders. Genoeg te ontdekken dus tijdens je vakantie in Israël!

Nederzettingen

In de Hula Vallei zijn zo’n 15 nederzettingen te vinden, die vooral bestaan uit leefgemeenschappen. Deze leefgemeenschappen, kibboetsen genaamd, zijn in dit gebied vooral toegespitst op landbouwactiviteiten. In de vallei ligt de stad Kirjat Sjmona, die is uitgegroeid tot een toeristische plek. Kirjat Sjmona ligt in het westen van de vallei, bij de Naftali Mountains. Vanuit Kirjat Sjmona kan je met een kabelbaan naar Manara, een kibboets in de bergen van Israël. Tijdens de tocht in de kabelbaan heb je een schitterend uitzicht over de omgeving van Israël.

In Kirjat Sjmona is veel te doen voor toeristen tijdens een vakantie. Het Park HaZahav is een van de bekendste trekpleisters, waar je de schitterende natuur kan bewonderen. Tijdens je bezoek aan Park HaZahav kan je picknicken op een van de mooie plaatsen of wandelend de omgeving verkennen. Het park is kindvriendelijk, er zijn onder andere speelplaatsen aangelegd. Ook het Tel Hai bij Kirjat Sjmona is een bezoekje waard, hier worden de pioniers van de Hula Vallei herdacht, die hun leven gaven om Israël te verdedigen. Een must-see tijdens je vakantie in Israël!

Plattegrond Hula Vallei

photo by: israeltourism, netanel, O’Neill, israeltourism

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s