Golanhoogten

De Golanhoogten zijn indrukwekkende bergen in het noorden van Israël, vlak bij het Meer van Galilea. De indrukwekkende bergketen, die Israël in meer dan een derde van zijn water voorziet, trekt jaarlijks veel bezoekers en dat is niet verwonderlijk. Tijdens je bezoek aan dit unieke natuurgebied ontdek je watervallen, diverse flora en fauna, ruïnes, hete bronnen en adembenemende uitzichten. Een bezoek aan de Golanhoogten in Israël is een ervaring om nooit te vergeten!

Vakantie Israël boeken? Bekijk het vakantie aanbod van TUI!

Bezienswaardigheden

Golanhoogten, Israël, ruïnes, NimrodIn dit fascinerende natuurgebied zijn veel bezienswaardigheden te bewonderen, die jong en oud een onvergetelijke vakantie bezorgen. Lees hier wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan de Golanhoogten in Israël:

Ruïnes van Gamla en Nimrod

De ruïnes van Gamla vertellen het verhaal van de Joodse stad die als bijnaam ‘het Massada van het noorden’ kreeg. Toen de Romeinen in het jaar 67 de stad veroverden, stortten de bewoners zich in het ravijn omdat ze geen gevangenen wilden zijn. De ruïnes van muren, de synagoge, een toren en voorwerpen als bijlen en munten zijn hier te vinden.

Een andere schitterende ruïne is die van Fort Nimrod, het grootste kruisvaardersfort in Israël. Deze ruïne is goed bewaard gebleven en biedt een mooi uitzicht over de omgeving. Fort Nimrod heeft zijn naam te danken aan de strijder Nimrod uit de Bijbelse geschiedenis. Fort Nimrod is een must-visit tijdens je vakantie in Israël!

Hamat Gader

Hamat Gader, Golanhoogten, Israël, bronnen, zwembad, krokodillen, alligators, resortHet Hamat Gader resort, gelegen in een vallei en omringd door schitterende kliffen, is een bijzondere plaats. Je vindt er zwembaden én thermale bronnen met een therapeutische werking, waarin je ook nog eens heerlijk kan ontspannen. Maar wat Hamat Gader zo bijzonder maakt, is de krokodillenboerderij! In het dierenpark van Hamat Gader leven zo’n 200 kaaimannen, alligators, krokodillen en nog veel meer soorten. Ook vind je er papegaaien, een kinderboerderij, schildpadden en struisvogels. Verder zijn er ruïnes van Romeinse dorpen te bewonderen in het resort. Hamat Gader heeft dus alles voor een leuk dagje uit!

Banias Natuurreservaat

In het betoverende Banias Natuurreservaat in Israël ontdek je de ene indrukwekkende bezienswaardigheid naar de andere. Een eeuwenoud tempelcomplex, wilde rivieren, rotsen van basalt en als highlights de waterval en bronnen. De Banias Fall stort zo’n 10 meter naar beneden en breekt met kracht op de rotsen. Op het platform bij de Banias Falls suist het water langs je heen en hoor je het donderende water. Door de zonnestralen op de open plek en de weelderige begroeiing is het een fotogeniek plaatje. Een echte aanrader tijdens je vakantie!

Ook de Banias bronnen zijn zeer de moeite waard tijdens je vakantie. De kleine watervalletjes en riviertjes worden omgeven door de schitterende natuur. Bij de Banias bronnen ligt de Grot van Pan, een Griekse god. Bij de Grot van Pan stroomt de kalme rivier Hermon, wat het plaatje compleet maakt. Rond de Grot van Pan zijn ruïnes te vinden en vanaf de grot heb je een adembenemend uitzicht.

& Olives Travel

De reisorganisatie & Olives Travel is een typische Israël specialist met veel ervaring (45 jaar). & Olives Travel organiseert verschillende type reizen, zoals zonvakanties, flydrives, stedentrips en rondreizen. Ook is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Boek je reis naar Netanya met 7 Olives Travel!

Saar Watervallen

Saar Falls, Golanhoogten, IsraëlHeb je na een bezoek aan het Banias Natuurreservaat nog niet genoeg van de bijzondere watervallen? Bezoek dan ook de Saar Falls tijdens je vakantie in Israël! Dit spectaculaire natuurverschijnsel ligt vlakbij Fort Nimrod en bestaat uit drie watervallen. De middelste van de Saar Falls is het grootst en meest indrukwekkend. De Saar Falls zijn te bewonderen vanaf de observatieplaats.

Druzische dorpen

In het noorden van Israël wonen vooral Joden en Arabieren, maar er is ook een kleine groep Druzen te vinden. Druzen zijn aanhangers van een afscheiding van de Islam en houden veel over hun geloof geheim. De dorpen van de Druzen zijn goed bereikbaar en leuk om te bezoeken, je ontdekt een stukje cultuur tijdens je vakantie. In de Druzische restaurantjes kan je een heerlijk hapje eten.

Mount Bental

Mount Bental is een is een inactieve vulkaan vlakbij de grens met Syrië. Deze berg staat bekend om de betoverende uitzichten die de top biedt. Vanaf Mount Bental overzie je het Syrische land en de toppen van de Golanhoogten in Israël. In het cafétje ‘Coffee Anan’ kan je genieten van koffie met lekkers, terwijl je de hele omgeving kan bewonderen. Onderaan Mount Bental ligt de kibboets Merom Golan.

Flora en fauna in Israël

Vale gier, Golanhoogten, IsraëlDe planten- en dierenwereld in de Golanhoogten is ontzettend divers. Tijdens je vakantie in Israël is de kans groot dat je bijzondere flora en fauna tegenkomt. Zo leven er in het berggebied, vooral in de Hula-vallei, veel vogelsoorten zoals gieren en adelaars die je vanuit de observatieposten kan bewonderen. Ook zijn er speciale wandelroutes voor vogelspotters uitgezet. In het Odemwoud ligt een hertenreservaat waar je allerlei soorten herten in hun natuurlijke omgeving tegenkomt. Vlakbij liggen ook de mysterieuze ruïnes van Rujum al-Hiri.

Naast de fascinerende dierenwereld is er nog meer te ontdekken in je vakantie, zoals de basaltrotsen die overal terug te vinden zijn. Dit komt door het gestolde lava van de vulkaanuitbarstingen die vroeger in de Golanhoogten plaatsvonden. Bezoek ook de uitgestrekte wijn- en boomgaarden, waar je ook kan proeven van fruit en wijn. Geniet van het uitzicht over de mooi aangelegde wijnvelden, je bent gegarandeerd onder de indruk!

Verblijf in de Golanhoogten tijdens je vakantie in Israël

Boek hier je reis

Activiteiten tijdens je vakantie

Fietsen, wandelen, kanoën en skiën: in de Golanhoogten kan het allemaal tijdens je vakantie. Er zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet die je langs de mooiste plekken in het gebied leiden. Ook zijn er routes voor vogelspotters, de mooiste uitkijkplaatsen, historische plekken en routes voor dierenliefhebbers. Degenen die van avontuur houden kunnen meegaan met een jeeptocht waar je de omgeving van Israël off-road ontdekt. Kanoën in de spectaculaire Black Canyon en raften in de Jordan rivier tijdens je vakantie behoren ook tot de mogelijkheden.

Skiën in de Golanhoogten

Een leuke activiteit die je niet snel verwacht in Israël is skiën in de Golanhoogten. In de winter ligt op Mount Hermon, de hoogste berg van Israël, een schitterend pak sneeuw waar wintersportliefhebbers zich helemaal kunnen uitleven. Skiën in Israël is een unieke ervaring! Je kunt op deze prachtige berg van ongeveer januari tot en met maart terecht om te skiën en snowboarden. Er zijn 14 pistes en 11 stoeltjesliften. Daarnaast kun je hier, net als in andere wintersportgebieden, lessen volgen en materiaal huren.

Plattegrond Golanhoogten

photo by: Schechter, PikiWiki, israeltourism, King 

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s