Eilatgebergte

Het Eilat gebergte is een schitterende bergketen in het zuiden van Israël, vlakbij de stad Eilat. Tijdens je vakantie in Eilat mag een bezoekje aan dit mooie natuurreservaat, dat ook wel Harei Eilat genoemd wordt, zeker niet ontbreken. Het Eilat gebergte ligt in de Negevwoestijn en heeft bezoekers veel te bieden. De fascinerende uitzichten, de prachtige rotsformaties en het gevoel van vrijheid betoveren bezoekers al eeuwenlang.

Vakantie Israël boeken? Bekijk het vakantie aanbod van TUI!

Bezienswaardigheden

Tijdens je bezoek aan het Eilat gebergte is er veel te zien. Je vindt er eeuwenoude ruïnes en bijzondere natuurverschijnselen. De hoogste bergen van het Eilat gebergte, de Hizkia en de Salomo, zijn bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie. Ook de volgende hoogtepunten zijn zeer de moeite waard:

Red Canyon

Eilatgebergte, Eilat, Israël, Negevwoestijn

De Red Canyon, het Rode Ravijn, is een schitterende kloof in het Eilat gebergte. De Red Canyon heeft zijn naam te danken aan de kleur van het zandsteen, dat het gebied een rode kleur geeft. De kloof is zo’n 300 meter lang en heeft wanden van 30 meter hoog. Een wandeling maken door de fotogenieke Red Canyon tijdens je vakantie is een unieke ervaring! Er zijn wandelroutes uitgezet voor ervaren en minder ervaren wandelaars.

Amram’s pillars

Amram’s pillars, de Pilaren van Amram, zijn een bijzonder natuurverschijnsel. Deze natuurlijk gevormde pilaren liggen in het zuiden van het Eilat gebergte en zijn erg populair. Amram’s Pillars zijn vijf pilaren die vroeger door het water gevormd zijn in zandsteen. Vlakbij liggen de restanten van de Timna-mijnen waar vroeger koper werd gewonnen. Er zijn nog veel ingangen van deze oude mijnen te ontdekken in de omgeving.

Uvda-vallei

Red Canyon, Eilatgebergte, Eilat, Israël, Negevwoestijn

Een fascinerend natuurgebied vlakbij het Eilat gebergte is de Uvda-vallei. De vallei is erg vruchtbaar, al verwacht je dat niet in de Negevwoestijn. Door het Eilat gebergte wordt de Uvda-vallei van water voorzien, wat resulteert in groene gebieden die mooi afsteken tegen de droge achtergrond. Door de vruchtbare bodem is het gebied al eeuwenlang bewoond. Dat is te zien aan de vele ruïnes die gevonden zijn in de Uvda-vallei, waarvan de Luipaard-tempel de bekendste is. Voor liefhebbers van natuur en geschiedenis is de Uvda-vallei dan ook een must-visit tijdens de vakantie.

Ein Netafim

In de Negevwoestijn, vlakbij de stad Eilat, ligt het schitterende Ein Netafim. Het bijzondere Ein Netafim is de enige natuurlijke waterbron in het Eilat gebergte en zorgt het hele jaar door voor fris water. Er komen veel dieren, zoals gazellen, geiten en vogels, drinken bij Ein Netafim. Houd dus je camera bij de hand wanneer je tijdens je vakantie deze waterbron bezoekt!

Goed Idee Reizen

Goed Idee Reizen, sinds 2021 onderdeel van TUI, is dé christelijke reisorganisatie van Nederland. De organisatie staat borg voor goed geregelde vakanties in eigen sfeer en natuurlijk met aandacht voor de schepping.

Timna park

Timna park, Eilatgebergte, Israël, NegevwoestijnHet Timna Nationaal Park ligt in het noorden van het Eilat gebergte. In het Timna Park is veel te zien en te doen, je kan er kamperen, meegaan met tours en de omgeving verkennen per mountainbike. De natuur in het Timna park is schitterend: natuurlijk uitgesleten rotsformaties die lijken te wankelen op hun sokkel, hoge bergen die uitkijken over de Negevwoestijn en een meer omringd met palmbomen, midden in de woestijn. Ook de Solomon’s Pillars, die net als Amram’s Pillars gevormd zijn door de natuur, zijn zeer de moeite waard. De eerste kopermijnen ter wereld zijn hier te bewonderen en er worden verhalen verteld over het oude Egypte die je laten wegdromen.

Wandelen in het Eilat gebergte

Het Eilat gebergte is een waar paradijs voor liefhebbers van wandelen en klimmen. De fascinerende natuur en de uitdaging die het woeste gebergte geeft zorgen voor de perfecte mix. Door het hele natuurreservaat zijn routes uitgezet die je laten wandelen langs alle mooie plaatsen, van diepe ravijnen tot adembenemede hoogten. De wandelroutes zijn er in verschillende niveaus, zodat ook minder ervaren wandelaars de Negevwoestijn in het zuiden van Israël kunnen ontdekken. In de stad Eilat en bij de entree in het Timna park zijn wandelkaarten verkrijgbaar.

TUI

TUI is de grootste reisorganisatie van Nederland. Bij TUI kun je kiezen uit verschillende reissoorten en bestemmingen naar Eilat.

Plattegrond Eilat gebergte

photo by: israeltourism, Litvin, israelphotogallery

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s