Dode Zee vakantie

Drijven in de Dode Zee is iets wat je zeker gedaan moet hebben tijdens je vakantie in Israël. De Dode Zee ligt in het oosten van Israël op de grens met Jordanië, vlakbij Jeruzalem. Het meer is met ongeveer 420 meter onder zeespiegel het laagste meer op aarde. Doordat het water in dit bijzondere meer zo’n tien keer zouter is dan normaal, blijf je erop drijven! Door het zoute water leven er geen planten en dieren, waar de Dode Zee zijn naam aan te danken heeft. Het zout heeft echter ook een positieve bijwerking; veel mensen met huidziekten komen hier voor de genezende werking van het water.

Op vakantie naar de Dode Zee? Bekijk het aanbod van TUI!

Helende werking

Dode Zee, vakantie in Israël, modderIeder jaar komen er veel bezoekers naar de het meer om de genezende werking die het water biedt. Mensen met ziekten als reuma, psoriasis en eczeem komen hier om te kuren. Er zijn dan ook veel kuurdorpen ontstaan, waar allerlei soorten behandelingen worden aangeboden. De kuuroorden liggen voornamelijk aan de noordelijke kant van de Dode Zee. De dorpen Ein Bokek, Neve Zohar en Ein Gedi zijn de bekendste kuuroorden.

De rustgevende behandelingen zijn er niet alleen voor mensen met aandoeningen. Ook toeristen die een wellnessbehandeling voor een mooie huid willen kunnen in een van de vele spa- en wellnesshotels terecht. Treatments met modder en mineralen uit het meer zorgen voor een mooie huid. Daarnaast kan je door de filtering van schadelijke straling en de lage ligging bij de Dode Zee veilig genieten van de zon. Een echte aanrader tijdens je vakantie in Israël!

Dode Zee, vakantie in IsraëlDode Zee vakantie – bezienswaardigheden

Tijdens je bezoek aan de Dode Zee in Israël is er veel te zien en te doen. Dat je niet zinkt in het water is een bijzondere ervaring en ideaal voor als je ondertussen een boek wilt lezen. Het meer ziet er schitterend uit, ook al groeit er niets. De zoutformaties in alle mogelijke vormen, het warme water en de bergachtige omgeving in Israël zorgen voor een indrukwekkend totaalplaatje.

In de omgeving van het meer is naast het zoute water nog meer te ontdekken. Hieronder staan de leukste bezienswaardigheden voor je vakantie in Israël op een rijtje.

& Olives Travel

De reisorganisatie & Olives Travel is een typische Israël specialist met veel ervaring (45 jaar). & Olives Travel organiseert verschillende type reizen, zoals zonvakanties, flydrives, stedentrips en rondreizen. Ook is het mogelijk om zelf een reis samen te stellen. Boek je reis naar Netanya met 7 Olives Travel!

Rondleiding zoutwinning

Bij de Dode Zee worden veel soorten zout gewonnen, waaronder het bekende keukenzout (natriumchloride). Een aantal van de bedrijven die zout en mineralen winnen uit de Dode Zee geven ook rondleidingen, erg leuk om mee te maken.

Dode Zee, vakantie in Israël, Qumran, rollen

Qumran

In de grotten van Qumran, ook wel Kirbet Qumran genoemd,  zijn de wereldberoemde Dode Zee-rollen gevonden, die tentoongesteld zijn in Jeruzalem. De Dode Zee-rollen bevatten een kleine duizend documenten en zijn ongeveer 2250 jaar oud. Ze vertellen veel over de geschiedenis van Israël en zijn de oudste handschriften van de Bijbel.

Massada

Een andere historische plaats is de Massada, gelegen aan de westkant van de Dode Zee. Tijdens je vakantie aan Israël mag een bezoek aan de Masada niet ontbreken, het is een van de belangrijkste archeologische plaatsen. In het fort Massada was een groep Joden verschanst, die zich verzetten tegen de Romeinen die Massada wilden veroveren. Toen de Joden het niet meer konden winnen, pleegden ze massaal zelfmoord omdat ze geen gevangenen wilden zijn. Wanneer je tijdens je vakantie in Israël Massada bezoekt, zul je gegarandeerd onder de indruk raken. Het fort ligt bovenop een rots, wat zorgt voor een schitterend uitzicht over de omgeving. Massada is op twee manieren te bereiken: via de kabelbaan en via een zogenaamd ‘slangenpad’. Dit eeuwenoude pad biedt klimfanaten een spectaculaire route naar de top.

Vakantie Dode Zee – TUI

Drijven op de Dode Zee tijdens je vakantie? Bekijk het aanbod rondreizen door Israël van TUI. Ontdek het beloofde land, bekijk vele bezienswaardigheden en drijf op de Dode Zee. Bekijk het aanbod vakanties Dode Zee van Tui.

Ein Gedi Reservaat

Het adembenemende natuurreservaat Ein Gedi ligt vlakbij het meer en is zeer de moeite waard tijdens je vakantie. Ein Gedi is een weelderige oase in de woestijn waar je heerlijk kan ontspannen. Er is veel te bewonderen in Ein Gedi. Je vindt er eeuwenoude ruïnes, hete bronnen, helende modderbaden en indrukwekkende watervallen. Doordat de bruisende rivieren fris water aanvoeren, vormt de groene oase een prachtig contrast met de woestijn op de achtergrond.

Wandelaars kunnen in dit prachtige natuurgebied hun hart ophalen. Er zijn allerlei routes uitgezet, de lengtes variëren van een uurtje tot een hele dag. Wanneer je goed oplet, is de kans groot dat je dieren ziet zoals klipdassen, ibissen en het laatste wilde luipaard van Israël. Wanneer je tijdens je vakantie in Israël Ein Gedi bezoekt, kom je gegarandeerd ontspannen terug.

Ontdek de Bijbelse sporen in Israël

Goed Idee Reizen, sinds 2021 onderdeel van TUI, is dé christelijke reisorganisatie van Nederland. De organisatie staat borg voor goed geregelde vakanties in eigen sfeer en natuurlijk met aandacht voor de schepping.

Omgeving

St George, Dode Zee, vakantie in IsraëlOok de omgeving van de Dode Zee heeft veel te bieden tijdens een vakantie. In de regio zijn nog veel meer bezienswaardigheden, die de wat grotere afstand zeker goedmaken. In de Judea-woestijn aan de westkant van de Dode Zee is, naast de Massada en Qumran, nog een prachtig bouwwerk te vinden. Het St. George klooster, ook wel Mar Jaris klooster genoemd, is gebouwd in een rotswand. Het schitterende complex heeft koepels en torentjes die mooi afsteken tegen de zandkleurige achtergrond. Een must-visit tijdens je vakantie in Israël!

De doopplaatsen lang de Jordaan, die doorloopt tot in de Dode Zee, zijn zeer de moeite waard. Op een van deze plaatsen is Jezus gedoopt, wat het bezoek aan de Jordaan een extra dimensie geeft. Langs de rivier zijn verschillende pleintjes en uitkijkplaatsen aangelegd. Op een aantal plaatsen worden er vandaag de dag nog steeds mensen gedoopt. Een bijzondere gebeurtenis om mee te maken tijdens je vakantie!

Plattegrond Dode Zee

photo by: israelphotogallery, Winterburn, seetheholyland, israelphotogallery

Israël vakantie boeken? Vergelijk de beste reisorganisaties!

Vergelijk reisbureau’s